Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Pri Margecanoch sa rekonštruuje most cez Ružín

Napísal Róbert Bosák, 04.07.2022

Vybudovaný bol v 60. rokoch, poslednú veľkú obnovu podstúpil pred viac ako 20 rokmi. Odvtedy cez neho prechádza pár tisíc vozidiel denne, čo sa podpísalo na jeho stave. Ten má byť o 7-8 mesiacov opäť dobrý. Postará sa o to rekonštrukcia, ktorá vráti most M112 nad vodnou priehradou Ružín do formy.

 

Na moste cez Ružín, ktorý sa nachádza za obcou Margecany, už prebehli prvé rekonštrukčné práce. Košický samosprávny kraj (KSK), ktorý je iniciátorom projektu jeho obnovy, spustil rekonštrukciu v júni. Dôvodom je jeho dlhodobo nevyhovujúci stavebno-technický stav, ktorý bol podľa diagnostiky ohodnotený ako veľmi zlý.

Zdroj: tasr.sk

 

Plánované rekonštrukčné zásahy:

 

- rekonštrukcia nosnej konštrukcie stavby

- oprava hydroizolácie nosnej konštrukcie

- rekonštrukcia odvodňovacích potrubí

- vybudovanie novej vozovky na ceste

- osadenie 2 meteostaníc a sčítača dopravy

- osadenie nových bezpečnostných prvkov

- inštalácia systému automatického váženia v pohybe

 

Prejazd cez most s obmedzeniami

 

Rekonštrukčné práce budú prebiehať postupne v niekoľkých etapách. To realizáciu predĺži, no ponechá most prejazdný napriek prebiehajúcim prácam. Vodiči však musia pri prejazde rátať s istými obmedzeniami. Most bude po väčšinu času prejazdný v polovičnom režime. Prejazd v 1 pruhu bude riadiť svetelná signalizácia. Uzavretie celého mosta má trvať iba 5 dní, počas ktorých sa bude realizovať betonáž konštrukcie. 

 

Niekoľkomesačná rekonštrukcia mosta cez Ružín bude stáť zhruba 2,1 mil. €. Všetky náklady spojené s rekonštrukciou financuje Košický samosprávny kraj z vlastných zdrojov. Projekt označuje za jeden z najväčších, ktoré KSK v tomto roku zrealizoval alebo zrealizuje.   

 

Tex: Róbert Bosák

Zdroj: web.vucke.sk, tasr.sk

Zdroj foto: tvkosice.sk, tasr.sk