Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Pri Amsterdame vyrastie vyspelá ekodedina

Napísal Róbert Bosák, 22.08.2018

Tímy architektov už položili na stôl viacero unikátnych projektov, ktoré môžu pomôcť krajinám starého kontinentu byť zdravšími a sebestačnejšími. Kým niektoré boli rýchlo zamietnuté, iné sa dostali až k zahájeniu realizácie, čo sa podarí aj ReGen Village.

Zdroj: www.except.nl 


Medzi projekty ekologických vidieckych štvrtí, ktoré môže úplne transformovať život (nielen) v Európe, sa zaradil aj projekt ReGen Village. Ten bol predstavený už pred 2 rokmi dánskymi architektmi z ateliéru Effekt, ktorým by pri jeho navrhovaní možno ani vo sne nenapadlo, že sa zrealizuje práve v Holandsku.

Zdroj: www.nextnature.net 


Nadčasová ekodedina v blízkosti Amsterdamu

 

Za najvhodnejšiu lokalitu, v ktorej má tento unikátny projekt vyrásť, bolo zvolené mestečko Almere. To sa nachádza len pár kilometrov od Amsterdamu a už dlhšie je oficiálnou súčasťou metropolitnej oblasti okolo hlavného mesta, ku ktorému má vytvárať akýsi protipól životného štýlu. ReGen Village, ktorá má spĺňať všetko, čo vidiecke bývanie s dôrazom na využívanie najnovších technológií spĺňať má, sa tak ako moderná satelitná štvrť hodí najviac práve sem.

Zdroj: www.archdaily.com 


Pilotný projekt na testovanie „high-tech obcí“

 

Práve snaha vyskúšať fungovanie high-tech systémov v obciach budúcnosti bola dôvodom, pre ktorý sa za sídlo tejto ekodediny vybralo Almere. Mestečko vypredávalo pozemky a bolo stále častejším cieľom obyvateľov odchádzajúcich z Amsterdamu, čo z neho robí to najlepšie miesto na testovanie najnovších systémov schopných spojiť moderný životný štýl s návratom k agrárnemu fungovaniu. Výsledok by mal ukázať, či je tento spôsob života prínosný, podľa čoho sa následne rozhodne, či v Holandsku vyrastú ďalšie podobné dediny.

Zdroj: letitgrow.org 


Projekt ReGen Village v niekoľkých číslach:

 

- dedina vyrastie na pozemku s rozlohou 15 450 m2

- v rámci návrhu sa počíta s výstavbou 194 domov

- stavať budú 4 druhy typových domov s výmerou od 80 do 140 m2

- jednotlivé rodinné domy sa budú predávať od 200 000 € do 800 000 €

- podľa plánov by mal byť projekt hotový niekedy v polovici roka 2019

Zdroj: www.effekt.dk 


Krajina veterných mlynov sa svojim záujmom o výstavbu ekologických obcí či miest netají, takže ReGen Village nie je jediným projektom svojho druhu. V tomto prípade však všetko nasvedčuje tomu, že sa ho po ročnom meškaní nielenže podarí začať úspešne realizovať, ale po dokončení sa stane aj celosvetovým príkladom výstavby ekologických štvrtí budúcnosti.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.except.nl, www.nextnature.net, www.archdaily.com, letitgrow.org, www.effekt.dk