Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Prenájom sociálneho bytu za 88 centov a 3 modlitby denne

Napísal Róbert Bosák, 28.08.2018

Pánboh zaplať, a to doslova. V Nemecku sa dá za prenájom bytu zaplatiť vatikánskou menou. Ojedinelú príležitosť využíva hneď niekoľko desiatok obyvateľov Augsburgu.

 

Možnosť využiť prenájom bytu, za ktorý sa platí modlitbami, ponúka komplex sociálny bytov Fuggerei v bavorskom Augsburgu. Jeho prevádzkovatelia žiadajú od ubytovaných hostí iba 3 každodenné modlitby a pár centov ročne, čím odkazujú na dávnu tradíciu Jakoba Fuggera, zakladateľa obytného strediska.

Zdroj: www.tripsavvy.com 


Ročný prenájom vychádza len na 88 centov

 

Práve spomenutá tradícia je dôvodom, pre ktorý je poplatok za prenájom bývania symbolický a vďaka povinnosti odrieknuť pár modlitieb úplne netradičný. V časoch zakladania bytového strediska sa za ubytovanie v ňom platilo len 1 rýnskym guldenom, čo v prepočte na súčasné peniaze činí 88 centov. Presne taká je výška ročného nájmu, ktorý musia ubytovaní platiť za bývanie aj energie.

Zdroj: www.elledecor.com 


Otčenáš, Zdravas´ a Verím v Boha každý deň

 

Kým finančná časť nájmu sa vyberá len raz ročne, tá druhá sa uhrádza denne. Ako uvádzame na začiatku článku, súčasťou ceny za prenájom sú aj 3 modlitby. Tie sú odriekané každý deň a podľa dohody nimi majú modliaci orodovať za Jakoba Fuggera, ktorý bol autorom nápadu vybudovať v Augsburgu dostupné bývanie pre najchudobnejšiu skupinu obyvateľstva.

Zdroj: www.wikipedia.org 


3 podmienky získania tohto sociálneho bytu:

 

- bezúhonnosť a žiadne dlžoby

- dlhodobý pobyt v Augsburgu

- príslušnosť ku katolíckej cirkvi

Zdroj: www.baviere-quebec.org 


Sociálne bývanie poskytuje bežný štandard

 

Bývanie takmer zadarmo môže vzbudzovať dojem, že obyvatelia si neužijú nejaký solídny štandard, no opak je pravdou. Každý zo 142 bytov situovaných v niektorom zo 62 domov ponúka spálňu, kuchyňu, salónik a ďalšiu voľne využiteľnú miestnosť. Všetky byty disponujú aj vlastným vchodom, čím s výmerou od 45 do 65 metrov zaručia zhruba 150 obyvateľom priestrannosť aj súkromie.

Zdroj: theculturetrip.com 


Či obyvatelia dodržiavajú dohodu a za možnosť bývania modlitbami skutočne platia, to je na svedomí každého z nich. Nech je to akokoľvek, takto riešený prenájom bytov je celosvetovou raritou, s akou sa momentálne nestretneme nikde. Alebo aspoň o tom v rámci diskrétnosti nik neinformuje.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.photogorky.ru, www.tripsavvy.com, www.elledecor.com, www.wikipedia.org, www.baviere-quebec.org, theculturetrip.com