Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Predchádzajme požiaru vďaka špeciálnym náterom

Napísal Róbert Bosák, 16.11.2015

Vznik požiaru v budovách nie je ničím ojedinelým a následky jeho prítomnosti môžu byť katastrofické. Ponuka výrobcov zameraných na prípravu protipožiarnych náterov teda nie je zbytočná a ich účasť na trhu má svoje opodstatnenie. 


Protipožiarne opatrenia musia byť súčasťou každej jednej výstavby a takisto aj následného prevádzkovania daného objektu. Spôsobov ako zaistiť stav budovy a v maximálnej možnej miere eliminovať riziko vzniku požiaru je hneď niekoľko. Niektoré sú účinné viac, iné menej, no každopádne by sme nemali zabúdať na kombináciu viacerých efektívnych opatrení, vďaka ktorým sa môžeme vyhnúť nečakaným okolnostiam. Jedným z takýchto krokov ako úspešne predchádzať situáciám spojeným so vznikom požiaru je aj využitie protipožiarnych náterov.

 

Účinný bezpečnostný prvok

 

Cieľom výroby protipožiarnych náterov je priniesť konštrukciám stavieb účinnú ochranu pred požiarom. Ich pôsobenie umožňuje podporiť celkovú odolnosť tepelnej izolácie v konkrétnom objekte a prispieť tak z zamedzeniu prípadného šírenia ohňa. Deje sa to pomocou aplikovania vrstvy náteru, ktorý má po vzniku požiaru schopnosť chrániť majetok zopár desiatok minút, čo vám dáva čas zavolať hasičov a skúsiť zastaviť požiar skôr, ako výrazne poškodí objekt.

Zdroj: www.pais.sk

 

Flexibilné využitie

 

Aj keď niektoré materiály sú menej horľavé, neznamená to, že účinný protipožiarny náter sa im nemusí zísť. Nikdy nevieme akou silou môže prípadný požiar vyčíňať a preto je rozumné ochrániť aj tie odolnejšie materiály. Vzhľadom na bohatú ponuku týchto prípravkov si dokáže vybrať každý bez ohľadu na typ stavby, pretože nátery sa vyrábajú v zmesiach vhodných pre drevené, oceľové aj betónové konštrukcie.

Zdroj: www.hukoflek.sk

 

Nátery možno využiť v rôznych budovách :

 

–        sú vhodné pri výstavbe nákupných centier

–        dokážu ochrániť konštrukcie domov a chát

–        vysokú účinnosť poskytujú aj v bytovkách

–        hodia sa na konštrukcie všetkých typov stavieb

Zdroj: www.klika.sk


Hľadajte certifikované nátery

 

Pri kúpe týchto náterov je dôležitý samotný výber, pretože nie každý prípravok musí byť aj skutočne účinný. Tým najlepším produktom nebude chýbať priložený certifikát, ktorý potvrdí ich dobrú kvalitatívnu úroveň a dá vám garanciu dobrej kúpy. Za svoje peniaze predsa chcete dostať kvalitný bezpečnostný náter, takže pri hľadaní predajcu si dajte poriadne záležať.

Zdroj: www.klika.sk

 

Podceňovať riziká, ktoré by za istých okolností mohli viesť k vzniku požiaru, nie je dobrý nápad. Oheň je silný živel a eliminácia takýchto situácií nie je nikdy stopercentná, no vďaka rôznym protipožiarnym opatreniam môžeme našu bezpečnosť aspoň podstatne zvýšiť. Práve preto sa predávajú aj špeciálne nátery, ktoré sú ako jedno z mnohých opatrení takisto vhodné.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : pais.sk, hukoflek.sk, klika.sk