Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Predaj nových domov v Číne pokračuje v dvojcifernom raste

Napísal Róbert Bosák, 28.04.2023

Jeden z hlavných pilierov čínskej ekonomiky zažíval v posledných 2 rokoch ťažšie časy. Vývoj na čínskom realitnom trhu v prvých mesiacoch tohto roka naznačil isté zlepšenie. Pozitívny trend badať najmä v ukazovateľoch hodnotiacich predaj nových domov.

 

Podľa najnovších čísel vyplývajúcich zo správy od súkromnej prieskumnej spoločnosti China Index Academy sa medziročný rast predaja nových domov v Číne v 1. štvrťroku 2023 dostal na dvojcifernú úroveň. K dvojcifernému percentuálnemu rastu prišlo po zavedení niekoľkých vládnych opatrení na podporu predaja domov z konca predošlého roka. K snahe čínskej vlády sa pridali aj najväčšie čínske mestá, ktoré zmiernili určité obmedzenia platné pri procese kúpy domu. Výsledkom spoločnej iniciatívy vlády a miest je viac ako 30 %, resp. 50 % rast.

Šanghaj, Zdroj: pixabay.com

 

Predaj domov v marci vzrástol o viac ako polovicu

 

Vládne opatrenia a zmiernenie niektorých obmedzení pri nákupe rezidenčných nehnuteľností naštartovali predaj domov už na začiatku tohto roka. Počet predaných domov sa v priebehu 1. štvrťroka postupne zvyšoval. Vo februári tohto roka bolo predaných o 31,9 % viac domov ako vo februári 2022. Marcový medziročný nárast dosiahol ešte vyššie číslo. S výsledkom 55,7 % ide o jeden z najvyšších medziročných rastov počtu predaných nových domov v histórii.

 

Najväčšie mestá zaznamenali viac ako 70 % rast

 

Predaj domov ťahali aj v marci najväčšie mestá na čele s Pekingom a Šanghajom. V mestách 1. úrovne, ako sú tieto metropoly nazývané, sa počet predaných nových domov v marci 2023 zvýšil medziročne až o 73 %. V mestách 2. úrovne sa v rovnakom období predalo o 54,7 % viac domov ako rok predtým. Dvojciferný medziročný rast zaznamenali aj mestá 3. úrovne, kde sa počet predaných domov zvýšil o 28,6 %.

Peking, Zdroj: pixabay.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: chinaindexacademy.com

Zdroj foto: pixabay.com