Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Pražská Sakura je v šestke najlepších rezidenčných projektov sveta

Napísal Róbert Bosák, 29.11.2017

Česi môžu byť na prácu architektov pôsobiacich v krajine právom hrdí. Ich projekty sú často medzi celosvetovou elitou a jednému z nich sa aktuálne podarilo zaradiť medzi 6 najlepších stavieb sveta v oblasti rezidenčných komplexov.

 

Úspech, ktorý už pražskému komplexu Sakura nikto nezoberie, sa spája s nomináciou medzi finálovú šestku súperiacu o ocenenie WAN Awards 2017. Do jednotlivých kategórií sa každý rok dostane len šesť projektov považovaných vo svojej oblasti za najlepšie na svete. A práve Sakura okúsi atmosféru boja o titul pre najlepší rezidenčný komplex ako prvý český projekt.   

 

V Prahe rastie rezidenčný komplex svetového formátu

 

Ocenenie Wan Award pre najlepší rezidenčný komplex si odnášajú len projekty s jedinečným dizajnom, nadčasovým prevedením a celkovým prínosom pre kvalitu bývania. Pri výbere top budov sveta, ktoré spĺňajú (nielen) tieto kritéria, sa ocitol aj pražský projekt. Ten je príkladom ako stavať ekologické obytné komplexy s dôrazom na komfort a koexistenciu s prostredím.

Zdroj: kdechcibydlet.cz

 

Netradičné spojenie domov a záhrad

 

Názov Sakura nemá byť len marketingovým sloganom, ale ozajstným symbolom atmosféry, akú okolo seba projekt vytvorí. Súbor bytových domov je totiž navrhnutý ako spojenie bytov v najvyššom štandarde s visutými záhradami. Takýchto budov síce vo svete pribúda, no len máloktoré vás vtiahnu do atmosféry podobnej japonským záhradám.

Zdroj: ziprealty.cz

 

V celom komplexe vysadia 32 000 rastlín

 

Už pri prvých návrhoch komplexu bolo jasné, že projekt musí zdobiť hojný podiel vegetácie. Tou autori šetriť nebudú, pretože celkový počet rastlín vrátane stromov sa má vyšplhať až na 32 000, čo je zhruba o 12 000 viac ako pri milánskom projekte Bosco Verticale, ktorý položil základy výstavby bytoviek s visutými záhradami.

Zdroj: archtv.cz

 

Výnimočná poloha len zvýši štandard

 

Okrem vegetácie tvoriacej priamu súčasť s objektmi sa obyvatelia nebudú môcť sťažovať ani na okolité prostredie. Aj to bude dýchať životom a pokojom typickým pre japonské záhrady, nakoľko súčasťou komplexu má byť zopár oddychových  parkov. V spojitosti s ekologickými postupmi a množstvom nadštandardných služieb priamo v komplexe sa tak podarí zrealizovať jeden z najlepších bytových komplexov sveta, o čom svedčí aj nominácia medzi top šestku.

Zdroj: praguerealestateagents.eu

 

Konkurencia 5 unikátnych projektov reprezentujúcich Švédsko, Dánsko, Brazíliu, Austráliu a Čínu je silná, no šance pražskej Sakury na víťazstvo sú rovnaké. Ak by sa to podarilo, išlo by o historický úspech českého stavebníctva. Nezabúdajme, že projekt reprezentuje celý región, takže prípadné víťazstvo by do krajín strednej a východnej Európy mohlo nasmerovať viacej pozornosti svetových architektov, no o tom sa rozhodne až 28.februára, kedy vyhlásia víťaza.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : ziprealty.cz, kdechcibydlet.cz, archtv.cz, praguerealestateagents.eu