Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Praha hostila významnú medzinárodnú konferenciu o bývaní a rozvoji miest

Napísal Róbert Bosák, 25.03.2016

Prípravy na celosvetové podujatie „o bývaní a rozvoji miest“ Habitat III organizované OSN prebiehajú v plnom prúde. Ich súčasťou bola aj regionálna konferencia Európsky Habitat, ktorá prebehla v metropole našich českých susedov.

 

Praha má ako mesto vhodné na organizáciu veľkých medzinárodných podujatí zameraných na tematiku architektúry, stavebníctva a urbanizácie na konte ďalší veľký úspech. V jej útrobách totiž prebehla konferencia s hojnou účasťou zahraničných predstaviteľov štátnych inštitúcií aj verejného sektora pracujúcich v oblasti bývania a rozvoja miest. Šlo o podujatie pomenované Európsky Habitat, ktoré je organizované regionálnou organizáciou OSN združujúcou viac ako 50 krajín.

 

Témou programu „bývanie v životaschopných mestách“

 

Jedna z najvýznamnejších regionálnych konferencií sa niesla v znamení hľadania riešení pre skvalitnenie bývania v mestách. Táto aktuálna téma ponúkla príležitosť pripraviť účastníkom bohatý program prevedený formou viacerých diskusných blokov. Predstavitelia vlád, miest a samospráv si mohli vymieňať poznatky aj skúsenosti spojené s témou bývania a vnášať téme rôzne nápady vedúce k podpore životaschopnosti miest.

 

Z konferencie vzišla Pražská deklarácia

 

Ako je pri podobných konferenciách zvykom, aj v tomto prípade sa jej účastníci dopracovali k odbornému výstupu vedúcemu k príprave stratégií rozvoja bývania v mestách. Výsledkom podujatia Európsky Habitat je práve Pražská deklarácia, ktorá sa spoločne so Ženevskou chartou OSN o udržateľnom bývaní stanú oficiálnym príspevkom celosvetového podujatia chystaného na jeseň.  

 

Európa pripravená na Habitat III

 

Do zahájenia tretej celosvetovej konferencie OSN Habitat III venovanej tematike bývania a jeho rozvoja v mestách ostáva niečo viac ako polrok. To dáva všetkým regiónom dostatok času na dôkladnú prípravu a vypracovanie svojho oficiálneho príspevku. Zdá sa, že Európa je po úspešnom zvládnutí konferencie celkom dobré pripravená a na októbrovom veľpodujatí v Ekvádore bude mať aj po tretíkrát čím prehovoriť do svetového diania okolo rozvoja miest. 

 

Čo vyplýva z výsledkov konferencie Európsky Habitat pre Slovensko?

 

Výsledky konferencie sa jednoznačne nesú v duchu hľadania riešení pre skvalitnenie života v obciach a mestách. Poznatky odovzdané na pražskej konferencii pomôžu mnohým krajinám vrátane Slovenska. Predstavitelia miest tak môžu aplikovať cenné skúsenosti u nás a pokúsiť sa o zvýšenie kvality bývania v našich mestách.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : europeanhabitat.com

Foto : partenariat-francais-eau.fr