Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Praha hostí výstavu 60 najlepších horských stavieb Česka a Slovenska

Napísal Róbert Bosák, 26.03.2018

Pražská Galerie Jaroslava Fragnera je opäť dejiskom zaujímavej výstavy zameranej na českú a slovenskú architektúru. Tentoraz si na mušku vzala objekty, ktoré majú odhaliť to najlepšie, čo sa v posledných rokoch postavilo v horských oblastiach obidvoch krajín.   

 

Výstava s výstižným názvom Ó hory, ó hory, ó hory bola verejnosti sprístupnená len minulý štvrtok. Jej iniciátori ňou chcú priblížiť verejnosti charakter horskej architektúry v českých aj slovenských horách z posledných rokov, ktorá bola po väčšinu minulého storočia formovaná spoločne. V rámci toho vybrali viaceré stavby oboch krajín a zložili z nich pútavú expozíciu.

Zdroj: www.archiweb.cz


Hlavnou témou sú horské novostavby a renovácie

 

Keďže obe krajiny zaznamenali v posledných desaťročiach výrazný rozvoj horskej turistiky, pokrok dosiahla aj architektúra zameraná na horské a rekreačné objekty. Výstavba reštaurácií, ubytovacích zariadení aj vyhliadkových veží, či už novostavieb alebo zrenovovaných budov, priniesli množstvo stavieb vyžadujúcich citlivý prístup k návrhom. Tie najkvalitnejšie, ktoré zohľadnili úsporu a spojenie s prírodou, sa stali hlavnou témou novej výstavy.

 

Predstavených je spolu 60 stavieb z oboch krajín

 

Napriek tomu, že v spomínanej galérii dostali priestor všetky najväčšie horské celky naprieč Českom a Slovenskom, zvolených bolo „len“ 60 objektov. Svojich najlepších zástupcov tam majú majitelia budov z oblastí od Šumavy po Tatry a Slovenský Raj. Návštevníci si tak môžu pozrieť rozdiely a zároveň spoločné znaky novodobej horskej architektúry spájajúcej obe štáty.

Zdroj: www.archiweb.cz 


Výstava plná najkrajších horských stavieb Česka a Slovenska potrvá až do 6. mája. Galerie Jaroslava Fragnera tak bude ešte viac ako mesiac chrámom ukrývajúcim najlepšie diela, aké v našich horách nájdeme. Jednotlivé objekty tak neukážu hosťom iba krásu dizajnu, ale najmä jeho schopnosť zapadnúť do horského prostredia a spolupracovať s tamojšou atmosférou.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.archiweb.cz