Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Praha hostí ďalší ročník výstavy Bienále experimentální architektury

Napísal Róbert Bosák, 20.09.2017

Praha je celoročne dejiskom veľkých medzinárodných podujatí zasvätených súčasnej architektúre. Ani počas septembra nie je o pútavé udalosti núdza, pod čo sa podpísalo aj otvorenie výstavy Bienále experimentální architektury.

 

Galeria Jaroslava Fragnera a Galeria UM UMPRUM opäť ožili umením výstavby. Od 7.septembra sú totiž domovom ďalšieho ročníka Bienále experimentální architektury, kde sa  návštevníci zoznámia s pokrokovými konceptmi, ktoré momentálne ovplyvňujú celosvetovú výstavbu. Okrem prezentácie diel sú na programe aj workshopy a tematické projekcie, ktoré prehĺbia kontakt verejnosti s touto  oblasťou architektúry a jej súčasnými predstaviteľmi.

Zdroj: stavbaweb.cz


V krátkosti o experimentálnej architektúre

 

Tvorcov experimentálnych architektonických diel môžeme radiť k alternatívnym autorom. Ich návrhy sa od zaužívaných metód  odlišujú najmä výstavbou pomocou robotických systémov a využitím parametrických návrhov. Tým môžu budovy prijať inovatívny dizajn a zároveň sa stať úspornými nadčasovými budovami.

Zdroj: artmap.cz

 

Hlavné body tohtoročného programu bienále:

 

Výstava ateliéru Zaha Hadid Architects – Nie až tak dávno zosnulá architekta Zaha Hadid sa postarala o návrhy špičkových budov po celom svete. Jej ateliér pokračuje v snahe posunúť architektúru o krok vyššie, v rámci čoho predstavil svoju prácu vrátane aktuálnych českých projektov aj na pražskej výstave. Milovníci pokrokových stavieb sa tak môžu opäť zoznámiť s nápadmi jedného z najrešpektovanejších ateliérov súčasnosti.

Zdroj: earch.cz

 

Výstava Akademické platformy experimentální architektury – V druhej z hosťujúcich galérií sa predstaví niekoľko zahraničných mien v spolupráci so študentskými prácami, ktoré sa tejto oblasti venujú aj po odbornej stránke. Svoje postrehy, znalosti a skúsenosti budú odovzdávať prostredníctvom viacerých podujatí, ktorých cieľom bude prehlbovať vzťah k experimentálnej architektúre.

Zdroj: earch.cz

 

EAB SympoziumVyvrcholením celého niekoľkotýždňového programu by malo byť EAB Sympozium s hojnou medzinárodnou účasťou. To sa uskutoční 26.októbra v pražskom kine Světozor, kde sa stretnú predstavitelia svetoznámych ateliérov rozvíjajúcich experimentálnu architektúru. Účasť prisľúbili profíci pracujúci pre UNStudio, ateliér CODE, SOMA či ľudia z Harvardskej univerzity.

Zdroj: suckerpunchdaily.com

 

Ďalšie veľké podujatie, ktoré do Prahy pritiahne široké medzinárodné zastúpenie súčasnej architektúry, je v plnom prúde. Bohatý program potrvá až do 27.októbra, takže času na vašu návštevu je stále dosť. Ak ste fanúšikom tejto oblasti architektúry alebo sa s ňou aspoň chcete oboznámiť, pražské bienále bude určite stáť za návštevu.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : artlist.cz, stavbaweb.cz, artmap.cz, earch.cz, suckerpunchdaily.com