Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Praha a Bratislava hostí výstavu najodvážnejších projektov za 100 rokov

Napísal Róbert Bosák, 05.07.2018

Je to len pár dní, čo sme informovali o zahájení súťaže Česká a slovenská stavba storočia, v ktorej bude môcť verejnosť vybrať tie najlepšie budovy postavené za uplynulých 100 rokov. Výberu by mohla pomôcť aj návšteva novej výstavy v pražskej Galerii Jaroslava Fragnera.

Zdroj: www.gjf.cz 


Pri príležitosti blížiacich sa osláv veľkého jubilea vzniku ČSR sa program akcií zameraných na prezentáciu stavieb zrealizovaných za posledných 100 rokov dopĺňa ďalšími podujatiami. Jedným z nich je aj momentálne prebiehajúca nová výstava Vize a realita v české a slovenské architektuře 1918–2018, ktorá odhalí najodvážnejšie stavebné projekty uvedeného obdobia.

Zdroj: www.prague.eu 


Top projekty poslednej storočnice

 

Cieľom výstavy je prezentovať tie najlepšie projekty, ktoré v Česku a na Slovensku pripravili v období posledných 100 rokov. Nie všetky z predstavených ukážok boli skutočne dokončené, no vďaka prepracovanému návrhu sa právom zaradili k tomu najlepšiemu, čo architekti oboch štátov navrhli. Spoločne s projektmi, ktoré v súčasnosti stále reálne stoja, sa formou inštalácií a zmenšených modelov dostali za vitríny Galerie Jaroslava Fragnera.

Zdroj: www.prague.eu 


Výstavu majú na svedomí študenti

 

Spomínaná galéria je naklonená podpore začínajúcich talentov a ani tentoraz neodmietla dať vychádzajúcim umelcom priestor na prezentáciu svojej kreativity. Obzvlášť, ak išlo o nápad ukázať verejnosti viaceré česko-slovenské projekty očami mladých študentov, ktorí obdobie, v ktorom boli mnohé z prezentovaných realizácií navrhnuté, ani nezažili.

Zdroj: www.gjf.cz  


Výstava sa presunie do Bratislavy

 

Výstava má putovnú formu, takže po pár týždňoch sa z Prahy presunie do Bratislavy, kde si ju Slováci budú môcť pozrieť kedykoľvek od 24. septembra do 24. októbra. Stanovenie termínu im však v snahe absolvovať prehliadku za účelom výpomoci pri hlasovaní o najlepšiu Českú a slovenskú stavbu storočia, do ktorého sa môžu zapojiť na stránke www.stavbastorocia.sk, veľmi nepomôže, pretože to sa uzavrie už v prvej polovici septembra.


Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.gjf.cz, www.prague.eu

Foto: www.gjf.cz, www.prague.eu