Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Pracovné dosky v kuchyni - 1.časť

Napísal Róbert Bosák, 02.07.2014

Kuchyňa ako miesto prípravy jedla a stretávania sa spolubývajúcich pri spoločnom stolovaní sa pokladá za akési centrum každého príbytku. Niektoré rodiny sa práve tu stretávajú najčastejšie, ale to nie je primárnou úlohou kuchyne. Tou je spomínaná príprava jedla, ktorá neprebehne nikdy s takou radosťou, pokiaľ nemáte aj vhodné pomôcky.


Jednou z najdôležitejších pomôcok v kuchyni je samotná pracovná doska, ktorá sa postará o jednoduchšie vykonávanie všetkých činností súvisiacich s varením. Krájanie potravín, vysoké teploty, šírenie výparov a mastnoty alebo neustály kontakt s vodou sú len niektoré z hlavných vplyvov dávajúcich Vašej doske poriadne zabrať. Doska je týmito činnosťami neustále "ohrozovaná," takže je správne si už pri jej výbere dôkladne premyslieť, či sa oplatí priplatiť za kvalitu. Nie je to vec, ktorú ľahko vymeníte hocikedy za minútu, takže v záujme ušetrenia problémov si potrpte na správny materiál.   


Dôležitosť kvalitného materiálu


Pre zachovanie každej kuchynskej dosky v nepoškodenom stave čo najdlhšie je treba spraviť jediné. Vybrať si takú, ktorá nám túto požiadavku dokáže najlepšie splniť. Súčasný trh sa už neorientuje na jeden alebo dva materiály ako dominantné, ktoré vedú rebríčky predajnosti. Výrobcovia dlhodobo experimentujú a hľadajú viacero efektívnych variácií, ktoré budú vhodné do každej kuchyne bez rozdielov a stanú sa univerzálnym kuchynským doplnkom ponúkajúcim nielen praktickosť a trvácnosť, ale rovnako sa postarajú o estetickosť, čo len zvyšuje ich kredit. 


Kamenné dosky - Kameň ponúka ako materiál na výrobu kuchynských dosiek najväčší priestor na tvarovanie a opracovanie, vďaka čomu sa z neho môžu vyrábať najkrajšie drezy. Aj vlastnosti spojené s trvácnosťou sú perfektné, takže kameň je nepochybne vhodný.

Zdroj: www.kamenarstvokso.sk


Dosky z umelého kameňa - V súčasnosti patria k najobľúbenejším a toto uznanie si zaslúžili svojimi perfektnými vlastnosťami. Nožom ich neporežete, chemické čistiace prostriedky im nijako neublížia a vysoké teploty typické pre kuchyňu im vôbec nevadia. Nehorľavosť a nenasiakavosť sú pomerne známymi atribútmi umelého kameňa.


Netradičné sklenené typy - Sklo je častým materiálom v mnohých oblastiach, no pri kuchynských doskách zohráva stále úlohu nováčika. Na výrobu sa používa tvrdé kalené sklo schopné odolávať teplu, nárazom a rezom. Horšie to je s čistením, pretože vidno každý fľak, čo Vám dá viacej práce. 

Zdroj: www.eurobyt-jihlava.cz


S nerezom v kuchyni - Nerezové dosky sú stále aktuálnejšie. Ich dizajn zaručene vynikne, najmä pri kombinácií so striebornými spotrebičmi. Chladne pôsobiaci lesk dodá šmrnc celej miestnosti. Najpodstatnejšia je však ich antikorotická vlastnosť, vďaka ktorej kuchyňa lepšie odolá mikroorganizmom. 


Laminátové modely - Laminátové kuchynské dosky si neporovnávajte s dobre známymi laminátovými podlahami. Aj keď výrobný materiál je rovnaký, štruktúra dosky je odlišná kvôli odolnosti voči kuchynským podmienkam. Drevené dosky ponúkajú skvelý vzhľad, no za vysoko kvalitné sa veľmi pokladať nemôžu.

Zdroj: www.drevit.sk


Keďže je pracovná doska najviac zaťaženou časťou kuchynského vybavenia, zaslúži si aj patričnú starostlivosť, aby Vám verne slúžila naďalej. V predajniach či na internete je dostatok rozličných modelov z rôznych materiálov, takže vyberať má každý z čoho. Či už podľa vkusu, ceny alebo spojením oboch, hlavne nezabúdajte na kvalitný výrobný materiál, aby Vám doska vydržala čo najdlhšie. A samozrejme, nech jedlo pripravované na novej doske padne všetkým na úžitok.


Text : Róbert Bosák

Foto : rules.sk, kamenarstvokso.sk, eurobyt-jihlava.cz, drevit.sk