Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Pozastavený petržalský projekt plný kancelárií premieňajú na rezidenčný komplex

Napísal Róbert Bosák, 24.07.2017

Včera sme vám priniesli informácie o aktuálnom vývoji na bratislavskom kancelárskom trhu a o ponuke voľných priestorov. Tá mohla byť ešte väčšia, ak by sa jeden petržalský projekt dokončil podľa plánu, no investori chytili jeho osud do rúk a prepísali príbeh.

 

Developeri zameraní na výstavbu v Petržalke sa sústreďujú hlavne na byty. Možno aj preto sa autorom projektu Emporia nepodarí vidieť zrealizovaný ich pôvodný plán. Ten totiž sľuboval realizáciu administratívneho komplexu, no tento zámer sa nikdy nedotiahol do konca. A už sa ani nedotiahne, pretože pozastavený projekt sa vracia na scénu v novej podobe.

 

Pôvodne tu mali vyrásť administratívne budovy

 

Je to už 10 rokov, čo zo zákulisia bratislavského realitného trhu prenikli na verejnosť správy o výstavbe dvoch administratívnych veží na Panónskej ceste v Petržalke. Spoločnost ALK Varian Shop plánovala postaviť dvojicu 14-poschodových budov, ktoré mali ponúknuť až 22 000m2 novej kancelárskej plochy. Po viacerých pokusoch však k ich realizácii aj tak nedošlo a nad budúcnosťou projektu začal visieť otáznik.

Zdroj: stavebne-forum.sk

 

Po dlhšej prestávke prichádza vynovený projekt

 

Zmena majiteľa a vypuknutie krízy poslali Emporia Towers na zoznam nedokončených projektov. V polovici roka 2009 prišlo vyhlásenie o prerušení realizácie, s čím okolo budov nastalo dlhodobé ticho. To sa prerušilo až minulý rok, keď dané pozemky kúpila spoločnosť Lotus design a následne požiadala o dodatočnú úpravu stavby s jediným cieľom – postaviť tu nový rezidenčný komplex s desiatkami bytov a apartmánov na krátkodobé ubytovanie.

Zdroj: kobera-nad.sk

 

 Aktuálna podoba projektu Emporia v číslach: 

 

- miesto plánovaných 14 poschodí vyrastú obe veže na 15 poschodí

- aj počet podzemných poschodí sa zvýši, v tomto prípade z 3 na 4

- v prvej budove sa má zrealizovať 168 bytov v rôznych výmerách

- druhá veža bude sídlom 168 apartmánov na krátkodobé pobyty

Zdroj: stavebne-forum.sk

 

Premena projektu má Petržalke priniesť ďalšie nové byty, ktoré zvýšia rezidenčnú ponuku v najobývanejšej časti Bratislavy. S výnimkou polyfunkčného projektu Panónka, ktorý sa v lokalite pri Panónskej ceste momentálne stavia, tak lokalita pri petržalskej stanici po dlhšom čase ožije novými bytmi. Projekt stihol prekonať mnoho prekážok, takže investorom hlavne želáme, aby sa im podarilo svoj zámer dotiahnuť do úspešného výsledku.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : pluska.sk, stavebne-forum.sk, kobera-nad.sk