Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Potvrdené – najvyššia slovenská budova dosiahne 119,6 m

Napísal Róbert Bosák, 10.06.2018

Centrála Národnej banky Slovenska by si vedúcu pozíciu v zozname našich najvyšších budov mala ešte poriadne užiť. Aktualizovaná podoba projektu Sky Park totiž potvrdila, že jedna z jej veží jej po ukončení projektu preberie vedúcu pozíciu.

 

Prípravy okolo projektu Sky Park prešli viacerými zmenami, no jeho aktuálna podoba by už mala byť definitívna. Projekt, ktorý nezmenil len názov (pôvodne Čulenova), ale aj celkový počet budov a ich rozmery, dá jednej z najfrekventovanejších bratislavských lokalít novú tvár. Pod to sa výraznou mierou podpíše aj Sky Park Offices I ašpirujúca na titul najvyššej budovy.

Zdroj: www.skyscrapercity.com 


Výška 119,6 m, s anténou 125 m

 

O tom, že 33-poschodové ústredie NBS bude mať nového výškového konkurenta, sa hovorilo už po zverejnení prvých informácií o projekte. 111-metrové sídlo centrálnej banky malo byť pôvodne prekonané len o necelých 5 m, no developeri z Penta Real Estate navrhovanú vežu trochu zúžili a vytiahli do výšky o ďalšie 4 m. Jej výška tak dosiahne spomínaných 119,6 m, s anténou až konečných 125 m.

 

Vežu chcú stihnúť do roku 2021

 

Presný termín zahájenia výstavby novej výškovej dominanty síce zverejnený nebol, no prvé stavebné práce by mohli začať niekedy na budúci rok, konkrétne v septembri. Pôjde o už piatu etapu celého projektu, ktorou by sa realizácia Sky Park mala uzavrieť. Pokiaľ sa práce stihnú podľa plánu, možné by to bolo už v roku 2021, kedy má byť najvyššia budova na Slovensku oficiálne dokončená aj skolaudovaná.

Zdroj: www.skyscrapercity.com


Aj keď pripravovaný objekt si v prípade úspešnej výstavby získa štatút najvyššej slovenskej budovy, v rebríčku top stavieb mu celkové prvenstvo patriť nebude. Doň sa totiž zaraďujú aj rádiové a televízne vysielače, medzi ktorými dominuje vysielač Dubník vypínajúci sa ponad Slanské vrchy. S výškou 318 m tak bude ďalej najvyšším stavebným objektom v celom štáte.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.skyscrapercity.com