Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Potreba pravidelného vetrania

Napísal Róbert Bosák, 26.07.2014

Nemusíte ani cítiť dusno alebo vdychovať suchý vzduch, aby ste si uvedomovali potrebu vetrania. Hlavne teraz v horúcich letných mesiacoch sa kladie dôraz na zvýšený príjem čerstvého kyslíka, keďže obytné priestory sa príliš prehrievajú a vzduch sa nám vydýcha podstatne rýchlejšie. Nejde však len o leto, pravidelné vetranie je nutné počas celého roka.

Zdroj: www.adler.sk


Vzduch patrí k hlavným životným potrebám každého človeka. Jeho prítomnosť v interiéroch je neodmysliteľná a jedinou možnosťou ako ho v dostatočnej miere a kvalite priviesť do obydlia je vetranie. Správne vetranie spĺňa viacero významov pre kvalitu života súčasne, takže nesmieme na neho zabúdať. Potreba vyvetrať sa nám prihlási veľmi rýchlo rôznymi spôsobmi, ktoré nám nebudú príjemné, z čoho vyplýva jediné, vetranie musí prebiehať pravidelne a dostatočne intenzívne. Potom môžeme náš interiér považovať za pohodlný a prospešný pre vývoj. 

Zdroj: www.centrum-usporneho-vetrania.sk


Niečo o potrebe kyslíku


Potrebnosť kyslíka pre život je všetkým známa, veď bez neho sme skončili za niekoľko minút. Kyslík sa nachádza v každej jednej bunke a telo ho potrebuje na každý jeden biologický proces. Pri jeho nedostatku alebo nekvalite v interiéri môžete pociťovať ťažkosti, napríklad malátnosť, únavu alebo bolesti hlavy, nehovoriac o zlom vplyve na psychiku, čoho výsledkom môžu byť aj depresie či výkyvy nálad. Tak ako potrebujeme  jesť, spať, piť a hýbať sa, takisto musíme dbať o neustály prísun čerstvého vzduchu do priestorov, v ktorých sa nachádzame.

Zdroj: www.abcinterier.sk


Správny spôsob je základ


Vzduch prichádza do interiéru oknom a dverami, ale v niektorých príbytkoch sa využívajú aj klimatizácie. Základný spôsob vetrania je jednoduchý a spočíva v otvorení okien. Ostatné sa spraví samo a vzduch bude cirkulovať priestorom sám. Nový vytlačí starý a prinesie do miestnosti sviežosť. Na takéto vetranie nepotrebujete mať ani kvalitné a vysoko odolné okná. Stačí ich mať v schopnom stave, aby sa mohli otvoriť a následne aj zavrieť. Je však pravda, že nové okná ponúkajú viacero spôsobov vetrania, napríklad výklopným štýlom alebo na tzv. "vetračku."


Klimatizácie už nie sú len výdobytkom firiem, inštitúcií a dopravných prostriedkov. Obyvatelia, ktorí majú doma moderné klimatizačné alebo rekuperačné zariadenia, si môžu pomôcť s vetraním aj týmito prístrojmi. Na tých najnovších sa už automaticky montujú špeciálne iónizéry a filtračné systémy, ktoré privádzajú do miestnosti čistý upravený vzduch. Najlepšou metódou vetrania je osvedčené otváranie okien a dverí, ktoré zabezpečí prirodzený prívod kyslíka, takže pri používaní klímy to radšej kombinujte.

Zdroj: www.najklima.sk


Riaďte sa sami sebou


Možno ste sa stretli s rôznymi príspevkami a tipmi, ktoré hovoria o nejakom presne určenom rozsahu vzduchu na osobu. Aj hygienické minimum a ďalšie zdravotné smernice ponúkajú informácie o približných množstvách. Do úvahy však treba vziať, že tieto údaje sú všeobecné a treba ich brať len ako orientačné, pretože o správnom množstve kyslíka a intenzite vetrania máte rozhodovať Vy sami podľa toho, ako sa cítite a či si Vaše telo a Vaša myseľ pýta viac alebo nie.

Zdroj: www.vetranie.sk


Či už vetráte prirodzeným otváraním okien, klimatizáciou alebo ich vzájomnou kombináciou, odporúčame Vám hlavne dbať o pravidelnosť a intenzitu, ktorá sa sa postará o požadovaný efekt. Čisté a svieže prostredie bude dobre pôsobiť na Váš psychický aj fyzický stav, čím si budete udržiavať dobrú životnú úroveň. Navyše nezabúdajme, že kvalitné vetranie bráni vlhkosti, udržiavaniu rôznych škodlivín v priestore a dotvára harmonickú atmosféru interiéru.


Text : Róbert Bosák

Foto : adler.sk, centrum-usporneho-vetrania.sk, abcinterier.sk, najklima.sk, vetranie.sk