Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Portál www.archdaily.com vybral Budovy roka 2018

Napísal Róbert Bosák, 17.02.2018

Ocenenia pre najlepšie stavby udeľujú počas celého roka mnohé portály a inštitúcie. Vo februári už tradične vyhlasuje Budovy roka aj www.archdaily.com, ktorého admini pred pár dňami vybrali 15 stavieb z celého sveta a pasovali ich za najlepšie pre rok 2018.

 

15 kategórií, 15 víťazov, a to hneď s prívlastkom najlepších budov roka. Podľa medzinárodne rešpektovaného portálu www.archdaily.com sú víťazi aktuálneho ročníka výberu top stavieb z celej planéty tým najlepším, čo môže súčasná svetová architektúra ponúknuť. Potvrdzuje to aj pohľad na nových víťazov v 6 najsledovanejších kategóriách.  

 

Obytné komplexy – Huangshan Mountain Village (Huangshan, Čína)

Čínski investori si v posledných rokoch dávajú na rezidenčných projektoch nadmieru záležať. Svedčí o tom aj úspešná realizácia gigantického obytného komplexu umiestneného priamo na území Národného parku Huangshan. Výmera celého komplexu dosahuje vyše 613 000 m2, no aj napriek takémuto rekordnému číslu bola divoká príroda v okolí nenarušená.

Zdroj: evasoes.pt

 

Rodinné domy – Dom z optického skla (Hirošima, Japonsko)

V japonskej Hirošime, ktorá bola pred 75 rokmi zrovnaná so zemou, už dnes nevidieť žiadne známky po výbuchu atómovej bomby. Mesto napreduje vo všetkých sférach vrátane výstavby, čo dokazuje aj pokrokový dom z optického skla vyhlásený za Budovu roka 2018. Ocenenie si získal kvôli schopnosti meniť vzhľad svojej fasády podľa aktuálnych svetelných podmienok.

Zdroj: evasoes.pt 

Komerčné budovy – Obchod Apple Michigan Avenue (Chicago, USA)

20. októbra minulého roka bol v Chicagu otvorený dlho očakávaný obchod spoločnosti Apple, tzv. Apple Store Michigan Avenue. Ten si vyslúžil pozornosť vďaka netradičnému sklenému prevedeniu, ktorého hlavnými črtami bolo priehľadné prepojenie celého interiéru s vonkajším prostredím.

Zdroj: metropolismag.com 

Kancelárske komplexy – RIJNSTRAAT 8 (Haag, Holandsko)

Prestížne ocenenie sa ušlo aj administratívnemu objektu z holandského Haagu. Mesto známe viacerými nadčasovými kancelárskymi komplexmi zdobí ďalšia moderná budova so zeleným profilom, ktorá ponúkne nájomníkom útulné pracovné prostredie s najvyšším štandardom.

Zdroj: milimet.com

 

Industriálna architektúra –Vinohradnícky rajón Freixo (Redondo, Portugalsko)

Vínne pivnice budúcnosti by mohli vyzerať podobne ako portugalské vinohradníctvo Freixo v Redonde. To bolo vyhlásené za Industriálnu budovu roka, aspoň za tú ju považuje vyššie spomínaný portál. Priemyselný komplex obklopený rozľahlými vinicami nie je len výrobňou vína, ale poslúži aj ako atrakcia pre turistov.

Zdroj: archdaily.com

 

Interiér – Centrála Nike v New Yorku (USA)

Zoznam najsledovanejších kategórií uzavrieme objektom, v ktorom sa podľa poroty nachádza najlepší interiér roka. Ide o centrálu spoločnosti Nike v americkom New Yorku, ktorá vznikla na podnet vedenia vyžadujúceho nové nadčasové sídlo, ktoré by zodpovedalo nárokom doby a zároveň reprezentovalo lídra v oblasti módy a športových potrieb.

Zdroj: covetedition.com 

Text: Róbert Bosák

Foto: covetedition.com, archdaily.com, milimet.com, metropolismag.com, evasoes.pt