Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ponuku predávaných nehnuteľností dopĺňajú aj kaštiele

Napísal Róbert Bosák, 01.06.2016

Ponuka voľných realít určených na predaj alebo prenájom nie je len o bytoch, domoch, kancelárskych priestoroch alebo iných komerčných nehnuteľnostiach. Zákazníci môžu siahnuť aj po netradičných objektoch a kúpiť si napríklad kaštieľ.

 

Milovníkov elegantnej architektúry budú staršie kaštiele priťahovať vždy, nakoľko sa jedná o špeciálne objekty s bohatou históriou a pútavým príbehom. Krásu týchto architektonických veľdiel postavených v duchu aristokracie, pompéznosti a kreatívnych nápadov však nemusia chodiť obdivovať len ako turisti. Niektoré stavby sú totiž dlhodobo nevyužívané, čo viedlo ich vlastníkov alebo obce k pridaniu týchto objektov do zoznamu inzertných ponúk s voľnými realitami.  

 

Vlastniť kaštieľ prináša veľkú prestíž

 

Ani najbohatší ľudia planéty si nekúpia kaštieľ, pokiaľ by to nepovažovali za rozumný krok. Takáto kúpa je takmer vždy otázkou nápadu, ktorý má vysokú investíciu premeniť buď na zisk či iné prínosné účely. Kupujúci môžu mať rôznu motiváciu, na základe ktorej sa neboja zaplatiť za takýto objekt veľké peniaze a v mnohých prípadoch míňať za rozsiahle renovácie. Nech je motív akýkoľvek, vlastníctvo kaštieľa prináša prestíž, ktorá sa dá skvele zužitkovať v biznise, umení alebo pri organizovaní spoločenských slávností.

Zdroj: www.universereal.sk

 

Mnoho kaštieľov zachráni práve predaj 

 

Bez ohľadu na pravý dôvod kúpy kaštieľa má tento krok prínos pre architektúru, samozrejme za predpokladu, že pôvod a historická hodnota budovy ostane naďalej zachovaná. Nemusíme si pripomínať, koľko historických objektov chátra a pokým sa nenájde záujemca ochotný investovať do jeho obnovy, ich budúcnosť je ohrozená. Práve predajom a obnovou zo strany nového majiteľa majú kaštiele možnosť na pokračovanie svojho príbehu, ktorý môžu obohatiť o ďalšie roky plnohodnotného využívania.

Zdroj: www.tripsurfing.sk

 

Niektoré z predávaných slovenských kaštieľov :

 

Kaštieľ Szigety – V Gemerskej Plavnici stojí exkluzívny objekt, ktorý možno využiť aj ako penzión s ubytovaním. Kaštieľ zdobí tradičný interiér, príjemná atmosféra a pekné prostredie.

Zdroj: www.almacentrum.eu

 

Kaštieľ v Uhrovci – Renesančná kúria s nádvorím a parkom stojí nad obcou Uhrovec už od 16.storočia a Pamiatkový úrad SR ju už dlhšie eviduje ako predávaný objekt.

Zdroj: www.turistika.cz

 

Kaštieľ v Liptovskom Hrádku – Ďalší renesančný kaštieľ určený na predaj stojí v Liptovskom Hrádku. Ide o technickú pamiatku v dobrom stave vhodnom na prípravu rôznych slávností.

Zdroj: www.hiking.sk

 

Kaštieľ Bošany – Záujemca ochotný zaplatiť 1 000 000€ môže vlastniť jeden z najkrajších kaštieľov Slovenska. Objekt v Bošanoch s rozlohou 1000m2 poznačený bohatou históriu totiž priťahuje pozornosť svadobčanov, firiem aj turistov.

Zdroj: www.mapio.net

 

Kaštieľ Šarišské Dravce – Aj v blízkosti Sabinova nájdeme atraktívny kaštieľ, ktorý prešiel rekonštrukciou zachraňujúcou jeho chátrajúci stav a dnes sa v plnej kráse ponúka na predaj.

Zdroj: www.sardravce.sk


Ponuka predávaných kaštieľov sa neustále mení a do ich zoznamu môžu čoskoro pribudnúť ďalšie historické objekty. Zákazníci, ktorí to s kúpou myslia vážne, si môžu vybrať z bohatej ponuky buď na realitných portáloch alebo prostredníctvom Pamiatkového úrad SR, ktorý sa špecializuje na tvorbu katalógového zoznamu aktuálne predávaných pamiatok. 

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje: pamiatky.sk

Foto : universereal.sk, tripsurfing.sk, almacentrum.eu, turistika.cz, hiking.sk, mapio.net, sardravce.sk