Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Pohľad do Prezidentského paláca – kam sa nasťahuje nová hlava štátu

Napísal Róbert Bosák, 16.03.2019

Prezidentské voľby dnes načisto ovládli dianie v slovenských mestách a dedinkách. Túto príležitosť tak môžeme využiť na krátku návštevu prezidentského sídla. Viacerí Slováci totiž vôbec nevedia, čo ponúka objekt, do ktorého sa nasťahuje nová hlava štátu.

Zdroj: www.welcometobratislava.eu


Prezidentský palác, oficiálne známy ako Grasalkovičov palác, bude mať už onedlho nového šéfa alebo šéfku. Ten, resp. tá sa nasťahuje do sídla, ktoré nie je verejnosti veľmi známe. Aj preto sa počas volebnej soboty vydáme na krátku návštevu tohto sídla a zoznámime sa s ním trochu podrobnejšie ako prostredníctvom občasných krátkych reportáží v správach.

Zdroj: www.welcometobratislava.eu 


Sídlo prezidenta už vo vojnovom  štáte

 

Neprehliadnuteľný rokokový objekt na bratislavskom Hodžovom námestí bol prvýkrát sídlom prezidenta už v období vojnového Slovenského štátu. Túto úlohu však plnil len do roku 1945. Na piedestál sa znova vrátil v roku 1996, odkedy je prezidentským sídlom nepretržite dodnes. Ním bol zvolený pre svoju polohu, historickú hodnotu aj vkusne zariadené priestory, ktoré sú vhodné na pracovné, súkromné aj reprezentačné účely.

Zdroj: bratislava-slovakia.eu 


Krátko z histórie Prezidentského paláca:

 

- meno nesie po chorvátskom grófovi Antonovi Grasalkovičovi

- koniec výstavby a začiatok jeho užívania pripadol na rok 1760

- vtedy šlo o grófovo letné sídlo situované pred hradbami mesta

- v paláci sa organizovali slávnosti s hosťami z cisárskej rodiny

- prvýkrát slúžil ako sídlo pre prezidentov v rokoch 1939-1945

- od roku 1945 bol využívaný mládežou na spoločenské aktivity

- v roku 1996 sa opäť stáva sídlom slovenských prezidentov

Zdroj: www.pinterest.com


Čo ponúkajú priestory paláca hlave štátu:

 

- vstupnú halu so schodiskom obkoleseným sochárskymi kúskami

- hlavnú sálu, kedysi hudobnú sieň, ktorá slúži na prijímanie hostí

- na poschodí je pár kancelárií a miestností na oddych a súkromie

- súčasťou paláca je pekná a historicky cenná Kaplnka sv. Barbory

Zdroj: www.welcometobratislava.eu 


Príťažlivosť paláca zvyšuje okolitý park


K palácu patrí aj priľahlá záhrada, resp. park. Vidieť v ňom prezidenta sa však nepodarí len tak. Možno aj preto, že tieto externé priestory slúžiace ako vychádzkové či oddychové zóny sú voľne prístupné verejnosti. Tá si počas prechádzky záhradou môže vychutnávať atmosféru plnú zelene, vôní kvetov  a spokojných návštevníkov. Nechýba ani pár umeleckých inštalácií, ktoré dopĺňajú atraktívnu budovu a jej okolité prostredie.

Zdroj: www.welcometobratislava.eu 


Text: Róbert Bosák

Foto: www.kevinandamanda.com, www.welcometobratislava.eu, bratislava-slovakia.eu, www.pinterest.com