Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Podiel nových pasívnych domov v Česku vlani dosiahol 6 %

Napísal Róbert Bosák, 10.02.2019

Pasívne domy známe nízkou spotrebou a zdravšou vnútornou mikroklímou pribúdajú po celej Európe a výnimkou nie je ani Česko a Slovensko. Práve v prvej z menovaných krajín boli pred pár dňami zverejnené zaujímavé čísla ohľadom minuloročnej výstavby takýchto domov.

Zdroj: passivehouseplus.ie 


Na českej scéne s rodinnými domami sa už niekoľko rokov objavuje nezanedbateľný počet pasívnych stavieb. Českí odborníci im tak venujú stále viac pozornosti aj pri tvorbe štatistík hodnotiacich výstavbu domov počas jednotlivých období. Pred pár dňami boli zverejnené aj tie najnovšie za minulý rok.

Zdroj: www.dwell.com 


Z nových domov za rok 2018 bolo pasívnych 6 %

 

Podľa nedávnych informácií ČTK (Českej tlačovej kancelárie) sa v Česku počas predošlého roka postavilo vyše 19 000 nových domov.  Z toho tých pasívnych bolo 6 %, čo vychádza na niečo vyše 1000 objektov tohto druhu. Napriek tomu, že na české pomery ide o celkom slušné číslo, v porovnaní s rokom 2017 sa nejedná o žiadny nárast. Aj vtedy totiž podiel pasívnych domov tvoril 6 %.

Zdroj: www.dezeen.com 


Pasívnych domov je aktuálne v Česku vyše 6000

 

Vďaka minuloročnému viac ako tisícovému prírastku týchto novostavieb sa zoznam všetkých pasívnych domov na území ČR opäť výrazne rozšíril. Podľa vedenia Centra pasivního domu ich celkový počet dosahoval ku koncu roka viac ako 6000. Pozitívnou správou pre túto oblasť výstavby domov je jej širšia diverzifikácia. To znamená, že pasívne stavby sa už nebudujú len v podobe súkromných rodinných domov, ale aj ako verejné budovy.

Zdroj: testudio.com 


Poznámka na záver: Čísla uvádzané v tomto článku sú len orientačné. Predstavitelia českých inštitúcií, najmä Centra pasivního domu, totiž informovali, že oficiálne štatistiky za rok 2018 ešte nie sú hotové a v uvedených údajoch môže niekoľko objektov chýbať.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.archiweb.cz, www.ctk.cz

Foto: passivehouseplus.ie, www.dwell.com, www.dezeen.com, testudio.com