Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Podiel mladých Čechov žijúcich u rodičov sa zvýšil takmer na štvrtinu

Napísal Róbert Bosák, 23.09.2021

Ekonomický a celospoločenský vývoj ovplyvnený dopadmi epidemiologických opatrení zasiahol aj mladých ľudí, ktorí riešia otázku bývania. V Česku okrem iného zapríčinil aj nárast podielu ľudí do 26 rokov žijúcich u rodičov.

Zdroj: nehnutelnosti.sk

 

Dôvodom nárastu tohto podielu nie sú iba dopady epidemiologických opatrení. Mladí Česi vo veku do 26 rokov musia čeliť aj stúpajúcim cenám nehnuteľností a zdražovaniu hypoték. To vedie k zvýšeným obavám ohľadom bývania a jeho financovania. Výsledkom tohto trendu je práve nárast počtu mladých ľudí, ktorí bývajú u rodičov, čo potvrdzujú aj najnovšie čísla.

Zdroj: pixabay.com

 

U rodičov žije 23 % Čechov vo veku do 26 rokov

 

Epidemiologické opatrenia, nárast cien nehnuteľností, zdražovanie hypotekárnych úverov, to všetko sa podpísalo na výraznom zvýšení podielu ľudí do 26 rokov žijúcich u rodičov. Podľa najnovších čísel tento podiel dosahuje až 23 %. V porovnaní s minulým rokom sa jedná o 8 % nárast, čo je jeden z najvyšších medziročných rastov za posledné roky.

 

Obavy o financovanie vlastného bývania stúpajú

 

Za výrazným nárastom tohto podielu sú aj obavy, že mladí ľudia nebudú schopní financovať vlastné bývanie. Takéto obavy však trápia aj ľudí vo vyššom veku. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu spoločnosti Generali Investments, podľa ktorého sa bojí neschopnosti financovať vlastné bývanie až 77 % opýtaných z 1050 respondentov vo veku do 65 rokov, čo je o 15 % viac ako vlani.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ČTK – ctk.cz

Zdroj foto: pixabay.com