Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Podiel Ázie z celosvetovej spotreby elektriny prekročí 50 %

Napísal Róbert Bosák, 21.02.2023

Ázia si udržiava štatút najväčšieho odberateľa elektriny spomedzi všetkých svetadielov. V nadchádzajúcich rokoch si túto pozíciu upevní. Vyplýva to z najnovšej štúdie, podľa ktorej má jej podiel z celosvetovej spotreby elektriny prekročiť 50 %.

 

O dosiahnutí nadpolovičného podielu z celosvetovej spotreby elektriny informovala v rámci najnovšej štúdie Medzinárodná energetická agentúra (IEA). Podľa jej analýzy začne Ázia spotrebovávať viac ako 50 % zo svetovej spotreby elektriny už v roku 2025. S tým sa očakáva aj nárast dopytu po elektrine, ktorý povedie k niekoľkopercentnému zvýšeniu jej produkcie.

 

Zdroj: pixabay.com


Čína spotrebuje až tretinu elektriny

 

Pod zvýšenie podielu Ázie z celosvetovej spotreby nad 50 % sa podpíše narastajúci dopyt po elektrine vo viacerých ázijských štátoch. Najvyšší rast má zaznamenať Čína, ktorej spotreba elektriny sa v roku 2025 zvýši zhruba na tretinu z celosvetovej spotreby, čím prevýši celkovú spotrebu , USA a Indie. V roku 2015 bol čínsky podiel približne štvrtinový.

 

Afrika iba s 3 % podielom spotreby

 

Kým podiel spotreby Ázie, Európy a Ameriky dosahuje dvojciferné čísla, na Afriku pripadá len niekoľko percent. Celý kontinent má v polovici tejto dekády spotrebovať 3 % z celkového množstva elektriny spotrebovanej vo svete. Odhadovaný africký podiel je v pomere k podielu obyvateľstva príliš nízky. Na kontinente žije takmer pätina svetovej populácie, čo potvrdzuje, že Afrika nie je dostatočne elektrifikovaná.


Zdroj: pixabay.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: pixabay.com