Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Počet ubytovaných na Slovensku v roku 2019 vzrástol takmer o 15 %

Napísal Róbert Bosák, 24.02.2020

Slovenský cestovný ruch má za sebou nadpriemerne úspešný rok. Ťažili z toho hlavne majitelia ubytovacích zariadení, v ktorých vlani prespalo skoro o 15 % viac hostí ako rok predtým.

Zdroj: www.pixabay.com 


Nadmieru silný rok v oblasti cestovného ruchu už stihli potvrdiť viaceré ukazovatele. S veľmi dobrými správami prišiel najnovšie aj Štatistický úrad SR (ŠÚ SR). Z jeho minulotýždňovej správy vyplýva, že počet ubytovaných na Slovensku v roku 2019 medziročne poskočil o 14,9 %, čo je jeden z najlepších výsledkov v histórii samostatného Slovenska.

Zdroj: www.pixabay.com 


Na Slovensku sa ubytovalo až 6,433 mil. ľudí

 

Nie každý rok sa u nás podarí ubytovať viac ako 6 mil. ľudí. V tom minulom ich bolo vďaka spomínanému 14,9 % medziročnému rastu presne 6 432 934. O dvojciferný rast sa postarala prevažne rýchlo stúpajúca návštevnosť Vysokých Tatier a ďalší svižný rast celkového počtu ubytovaných v Bratislavskom kraji.

 

Podiel ubytovaných Slovákov prekročil 60 %

 

Medzi ubytovanými vlani prevládali domáci Slováci. Ich podiel vzrástol takmer dvojnásobne rýchlejším tempom ako v prípade hostí zo zahraničia. Aj vďaka tomu prekročil 60 % hranicu a vyšplhal sa na konečných 61,5 %, čo znamená, že v slovenských ubytovacích zariadeniach sa vlani ubytovalo 3 957 840 Slovákov.

 

Počet a podiel ubytovaných v roku 2019:

 

 

Počet ubytovaných

Medziročný nárast

Podiel ubytovaných

Slováci

3 957 840

+ 18,5 %

61,5 %

Zahraniční hostia

2 475 094

+   9,7 %

38,5 %

Zdroj: Štatistický úrad SR

 

Vzrástol aj celkový ročný počet nocľahov

 

O nič horšie si neviedli ani čísla poukazujúce na celkový počet prenocovaní, ktorý v minulom roku takisto vzrástol. Podľa čísel ŠÚ SR bolo nocľahov v tunajších ubytovacích zariadeniach až 17 703 695, čo v porovnaní s rokom 2018 činí 14,1 % nárast. Aj v tomto prípade vzrástol medziročne rýchlejšie, konkrétne 16,6 % tempom, podiel nocľahov rezervovaných domácimi návštevníkmi.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: Štatistický úrad SR

Zdroj foto: www.pixabay.com