Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Počet rozostavaných bytov v ČR za prvé 3 štvrťroky medziročne klesol

Napísal Róbert Bosák, 14.11.2022

V ČR sa za 9 mesiacov stihne rozostavať viac ako 30 000 bytov. Inak tomu nebolo ani v období od januára do septembra tohto roka. Celkový počet rozostavaných bytov za prvé 3 štvrťroky 2022 sa však v porovnaní s minulým rokom znížil.

 

O poklese počtu rozostavaných bytov v ČR informoval Český štatistický úrad. Z jeho čísel vyplýva, že prvých 9 mesiacov roka sa z hľadiska zahájenia výstavby bytov nieslo v znamení slabšej aktivity ako pred rokom. Medziročný pokles za prvé 3 štvrťroky 2022 sa vyšplhal na 4,7 %, čo je jeden z najvyšších poklesov v hodnotení prvých 3 kvartálov za posledné roky.

Zdroj: www.pixabay.com

 

Takmer 32 000 rozostavaných bytov

 

Napriek viac ako 4 % medziročnému poklesu sa celkový počet bytov rozostavaných v prvých 9 mesiacoch roka udržal nad hranicou 30 000. Podľa čísel ČSÚ sa v uvedenom období začala výstavba 31 974 nových bytov. 5654, o 392 menej ako v rovnakom období minulého roka, ich bolo rozostavaných v Stredočeskom kraji. Viac ako polovičný podiel z nich patril bytom, ktoré sa rozostavali v rodinných domoch.

 

Počet dokončených bytov sa zvýšil

 

Stredočeský kraj ovládol v štatistikách za prvých 9 mesiacov aj rebríček krajov s najvyšším počtom dokončených bytov. Z 26 927 bytov, ktoré sa v uvedenom období v ČR dokončili, ich bolo v tomto kraji 5438. Aj pri dokončených bytoch tvorili byty v rodinných domoch viac ako polovicu. To platilo aj v celočeskej štatistike, ktorá na rozdiel od počtu rozostavaných bytov priniesla medziročný rast. V porovnaní s prvými 9 mesiacmi predchádzajúceho roka sa v ČR dokončilo o 11 % viac bytov.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ČSÚ – www.czso.cz

Zdroj foto: www.pixabay.com