Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Po robotických vysávačoch už aj mopy

Napísal Róbert Bosák, 25.10.2014

Dopyt po automatizácií a využívaní moderných technológií v domácnostiach prináša ďalší prelomový vynález aj na slovenský trh. Je ním robotický mop, ktorý je na trhu len krátko, no množstvo predaných kusov z neho robí hit súčasnosti. 

Zdroj: www.roboticky-vysavac.cz


21.storočie bolo okrem iného považované aj za dobu, keď nám budú spoločnosť robiť roboti, samozrejme nie takí filmoví, ale práve tí vo forme rôznych technologických zariadení. V súčasnosti sa už tieto predpoklady reálne dejú a po 12 rokoch od príchodu prvého robotického vysávača Roomba od americkej spoločnosti iRobot dorazila na stredoeurópsky trh ďalšia novinka z tejto špeciálnej kategórie. Je ňou robotický mop, ktorý má jednu jedinú úlohu a tou je poupratovať za Vás. Po vysávači je to ďalší skvelý pomocník slúžiaci na lepšiu organizáciu poriadku.  

Zdroj: www.dumabyt.cz


Jednoduchý spôsob fungovania 


Základom pracovnej činnosti mopu je automatická schopnosť čistenia podlahy bez rozdielu typu povrchu. Samozrejme, funkciu tepovača nespĺňa, takže na koberce nie je vhodný. Ostatné typy podlahovín mu však nevadia, takže môžeme ho považovať ako univerzálny nástroj. Činnosť robota spočíva v samovoľnom mopovaní, Vašou úlohou bude len natočiť špeciálnu handru z mikrovlákien na jeho hlavicu a nas jeho prácu. O ostatné sa už postará prístroj úplne sám. Najlepšie na celom prístroji je to, že dokáže vojsť aj pod nábytok a vtesnať sa do malých priestorov, čo je zaručená pomoc pri upratovaní. 


Robot pracuje v tichosti a bez zbytočných zvukov, takže Vás nebude rušiť pri iných činnostiach. Jeho ovládanie po miestnosti je zabezpečené inteligentným systémom, takže vďaka tejto vymoženosti si dokáže zapamätať poupratované miesta, vyhnúť sa nárazom do nábytku a nespadnúť zo schodov (pokiaľ upratuje poschodový objekt). Súčasné modely fungujú na dvojitej báze, čistenie môže prebiehať na vlhko aj na sucho. Podľa konkrétnej voľby čistenia vložíte na hlavicu aj danú handričku. Robot sa riadne dobíja v eletrickom zdroji a na jedno nabitie by mal poupratovať vyše 80-90 metrov kubických obytnej plochy. Pri bytoch s podobnou výmerou zvládne zhruba celý byt na jedno nabitie. 

Zdroj: www.dumabyt.cz


Výber podľa ceny a značky

 

Medzi jednotlivými modelmi týchto špeciálnych mopov nenájdeme vo funkciách veľké rozdiely, aj keď sčasti sa odlišujú. Systém fungovania je však dosť podobný, takže vyberať si môžete v tomto prípade skôr podľa konkrétnej výrobnej značky, cenovej relácie a dizajnového prevedenia. Ceny sú rôzne, začínajú zhruba na hranici 200€, no pred blížiacimi sa Vianocami môžeme očakávať ich sezónny pokles. Čo sa týka značiek, medzi najviac predávanými nájdeme Euronics, Vileda, a samozrejme modely Braava od spoločnosti iRobot, ktorá uviedla na miestny trh mop ako prvá. 

Zdroj: www.roboticky-vysavac.cz


Po robotických vysávačoch teda prišiel ďalší člen domácnosti, ktorý sa bude snažiť čo najefektívnejšie prispievať k domácemu poriadku. Vysávače za 12 rokov pôsobenia na trhu pomohli niekoľkým miliónom rodín, takže uvidíme ako sa bude dariť týmto mopom. Každopádne, vzhľadom na celkom primeranú cenu, pracovnú činnosť a jednoduchú manipuláciu by mala ich budúcnosť vyzerať dosť perspektívne. 


Text : Róbert Bosák

Foto : roboticky-vysavac.cz, dumabyt.cz