Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Po pauze spôsobenej koronavírusom sa opäť rozbieha renovácia Notre-Dame

Napísal Róbert Bosák, 27.04.2020

Slávna parížska katedrála má za sebou ťažký rok. Po minuloročnom požiari a dlhom čakaní na začiatok rekonštrukcie zaúradoval koronavírus. Opatrenia, ktoré prerušili práce, sú však nateraz minulosťou. Na dnes je totiž naplánované opätovné spustenie jej renovácie.

 

Neplánovaná uzávera renovácie Notre-Dame končí, aspoň zatiaľ. Oddnes sa sem majú vracať prví stavbári, ktorých z preslávenej katedrály zhruba v polovici marca vyhnali opatrenia proti koronavírusu. Počet „navrátilcov“ bude postupne narastať, takže v priebehu mája by sa mohla obnova poškodenej pamiatky rozbehnúť naplno.

Zdroj: archpaper.com


Pokračovať sa má s prípravou lešenia

 

K samotnej obnove poškodených častí katedrály je ešte ďaleko. Priebeh renovácie sa zatiaľ dostal iba do fázy rozoberania lešenia, na ktorom prebiehali práce vykonávané pred požiarom. Práve toto lešenie sa po požiari stalo prekážkou, ktorú plánujú v najbližších dňoch odstrániť. Následne sa má začať budovať nové lešenie, na ktorom by sa vykonávala plánovaná obnova. Predtým sa však musí dokončiť tzv. dekontaminačná jednotka. Tá bude bariérou proti olovu, ktoré uniklo po požiari do okolia katedrály.

Zdroj: archpaper.com


Za prísnych hygienických podmienok

 

Všetky práce, ktoré sa začínajú oddnes na katedrále vykonávať, budú sprevádzané prísnymi hygienickými pravidlami. Kompetentní povolili pokračovať v rekonštrukcii iba v prípade, že stavbári budú dodržiavať všetky podmienky vydané hygienikmi. V rámci nich musia povinne nosiť rúška a pravidelne si dezinfikovať ruky. Prítomnosť dezinfekcie je povinná na každom úseku, kde bude rekonštrukcia vykonávaná.

Zdroj: AP Photo – Michel Euler 


Vyše mesačné zdržanie prác predĺži trvanie celej renovácie ešte viac. Francúzsky prezident síce stále vyhlasuje, že by chcel vidieť katedrálu zrekonštruovanú do roku 2024, no aj kvôli výpadkom spôsobeným pandémiou je tento predpoklad opäť menej reálny.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: archpaper.com, AP Photo – Michel Euler