Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Po novom dunajskom moste v Komárne sa bude jazdiť v lete

Napísal Róbert Bosák, 25.11.2019

Mostov nad Dunajom vedúcich zo Slovenska do Maďarska je stále žalostne málo. Aspoň čiastočne to má riešiť nový cestný most medzi mestami Komárno a Komárom. Ten však sprevádzkujú najskôr v máji alebo júni budúceho roka.

 

Výstavbe cezhraničného cestného mosta ponad Dunaj, ktorý má budúci rok spojiť Komárno a Komárom, sa minulý týždeň opäť ušlo dostatok pozornosti. Stavebné práce totiž poskočili o ďalší krok vpred, takže ukončenie realizácie sa pomaly blíži. Vodiči jazdiaci do Maďarska tak budú môcť využívať ďalšiu cestu ponad Dunaj už o pár mesiacov.

Zdroj: dopravoprojekt.sk


Pylón získal posledný diel

 

Minulotýždňovým krokom vpred bolo nasadenie posledného dielu na pylón, na ktorom bude zavesený celý most. Okrem toho, že poslúži ako súčasť konštrukcie mosta, využívať sa má aj ako vyhliadková plošina, ku ktorej bude viesť 405 schodov a 8 rebríkov. Aj tie sa postarajú o to, že stavba situovaná len 170 metrov od súčasného železničného mosta má byť najvyššia spomedzi všetkých mostov na Dunaji.

Zdroj: dopravoprojekt.sk


Najvyšší most na Dunaji

 

Keďže výška takýchto mostov sa zvykne počítať od samotného dna rieky, nový komárňanský most sa vyšplhá až na úroveň 118 metrov (94,5 m od vozovky). Vďaka takejto výške pôjde vôbec o najvyšší most na celom Dunaji. Nakoľko pylón oficiálne stojí na slovenskej strane, cenné prvenstvo si môžeme pripísať práve my. Autori projektu však zaznamenajú ešte jedno domáce prvenstvo. Most sa totiž stane najvyšším na celom Slovensku.

Zdroj: dopravoprojekt.sk


Úľava pre Alžbetin most

 

Investícia vo výške 117 mil. € neprinesie slovensko-maďarskému pohraničiu iba najvyššiu stavbu tohto druhu. K realizácii sa pristúpilo hlavne za účelom zlepšenia dopravy v Komárne. Tamojší Alžbetin most je príliš prehustený, takže po otvorení nového mosta by sa mal značne odľahčiť a urýchliť cestu medzi pohraničnými mestami. Vybudovaním cyklotrasy a chodníka pre peších priamo na moste sa zároveň podporí cestovný ruch.

Zdroj: dopravoprojekt.sk


Text: Róbert Bosák

Zdroj: mindop.sk, dopravoprojekt.sk

Zdroj foto: dopravoprojekt.sk