Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Plyn vykuruje vyše 60 % slovenských bytov

Napísal Róbert Bosák, 02.05.2023

Plyn je v slovenských domácnostiach stále najviac využívaným palivom na vykurovanie. Podľa údajov vyplývajúcich zo Sčítania obyvateľov, domov a bytov 2021 sa ním v čase sčítavania kúrilo vo viac ako 60 % bytov.

Zdroj: pixabay.com

 

Najvyšší podiel bytov vykurovaných plynom má Bratislavský kraj

 

Podľa čísel zo Sčítania obyvateľov, domov a bytov 2021 využíva plyn ako hlavné palivo na vykurovanie okolo 66 % slovenských bytov. V prípade Bratislavského kraja je tento podiel vyšší o 20 %. Zo všetkých bytových jednotiek v bratislavskom regióne kúri plynom necelých 87 % bytov.

 

Pevné palivo využívajú najčastejšie byty v Žilinskom kraji

 

Na opačnej strane rebríčka krajov s najvyšším podielom bytov, ktoré sú vykurované plynom, stojí Žilinský kraj. Ide o jediný z 8 krajov, v ktorom plyn nie je najviac využívaným zdrojom energie na vykurovanie. Tým je pevné palivo, ktoré v čase sčítania využívalo viac ako 43 % bytov v Žiline a v jej okolí. V Bratislavskom kraji používalo pevné palivo iba 1,81 % bytov, v celej SR to bolo 21 %.

 

Obnoviteľné zdroje energie využíva najviac Trnavský kraj

 

Jedno prvenstvo sa v rebríčkoch krajov s najvyšším podielom jednotlivých druhov paliva na vykurovanie bytov ušlo aj Trnavskému kraju. Región okolo Trnavy dominuje vo vykurovaní bytov pomocou obnoviteľných zdrojov energie. Tie sú hlavným palivom na kúrenie až v 27,5 % bytov. Za Trnavským krajom sa na 2. mieste umiestnil Nitriansky kraj, v ktorom podobne ako v trnavskom regióne zohráva kľúčovú úlohu biomasa.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: pixabay.com