Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Plusy a mínusy kancelárií s otvoreným priestorom

Napísal Róbert Bosák, 24.04.2018

Kancelárie s otvoreným priestorom známe ako „open space offices“ sú bežnou súčasťou tunajších administratívnych budov. Naše firmy ich po vzore medzinárodných korporácií využívajú napriek tomu, že okrem viacerých mínusov sa s nimi spája zopár negatív.

 

Projekty kancelárskych budov sa už dávno netočia len okolo ich veľkosti a lokality. V snahe dosiahnuť čo najlepšie podmienky a prispôsobiť ich požiadavkám daných firiem sa do centra pozornosti dostáva aj typ kancelárií a ich dispozičné riešenie. Platí to aj v prípade tzv. „open space“ priestorov, s ktorými sa spája hneď niekoľko za a proti.

Zdroj: evermotion.org 


Porovnanie plusov a mínusov otvorených kancelárií:


+ tímový duch pracovného kolektívu

- minimum súkromia a vlastného priestoru

+ efektívnejšie financovanie firmy

- častý hluk a nedostatok pokoja pri práci

+ získavanie skúseností od kolegov

- nie vždy dobrá vnútorná mikroklíma  

+ rovnocennosť pracovných pozícií

 

Zdroj: www.officefurnituresolutions.com


Tímová práca zvyšuje výsledky – Pravidelné štúdie z kancelárskeho trhu dokazujú, že „open space“ priestory majú zásadný vplyv na lepšie firemné výsledky. Dôvodom má byť budovanie tímového ducha a organizácia úloh na jednom pracovisku, kde sú prítomní všetci pracovníci.

Zdroj: www.pinterest.com 


Náklady na prevádzku sú nižšie – Lepšie pracovné výsledky sú v spojitosti s efektívnejším prevádzkovaním ideálnou kombináciou na voľbu tohto typu pracoviska. Otvorené priestory nešetria len spotrebu energií, ale hlavne miesto, čím má spoločnosť nižšie výdavky na nájom.

Zdroj: www.decordezine.com 


Vyšší pracovný výkon je otázny – Aj keď vyššie spomínané štúdie hovoria v prospech lepších výsledkov, podľa mnohých zamestnancov to ide na úkor ich zdravia a celkovej chuti do práce. Výpovede sú častejšie práve na takýchto pracoviskách, kde sú zamestnanci denne vystavovaní hluku, vypätej atmosfére a nedostatku pokoja.

Zdroj: www.glassdoor.com 


Po tom, čo v nemeckom Hamburgu pred 68 rokmi otvorili prvú kanceláriu tohto typu, o ich realizáciu začal byť rekordne silný záujem. V USA vraj v súčasnosti pracuje v „open space“ priestoroch zhruba 70 % zamestnancov a len o niečo nižšie čísla dosahujú v západnej Európe. To potvrdzuje, že tieto kancelárie sú populárne napriek problémom s nedostatkom súkromia a priestoru.   

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.pinterest.com, evermotion.org, www.officefurnituresolutions.com, www.decordezine.com, www.glassdoor.com