Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Piešťanský Centroom takmer zničila statika, dnes je funkčný a bezpečný

Napísal Róbert Bosák, 29.10.2016

Bol to škandál, s akým sa v Piešťanoch nestretávajú. Problematická statika v miestnom Centroome mohla zničiť sen o bývaní desiatkam majiteľov bytov. Vráťme sa k príbehu smutnej slávnej budovy, ktorá unikla hrobárovi z lopaty. 

 

Nespôsobilý stav nehnuteľností spôsobený problémami so statikou nie je vôbec ojedinelý. Obyvatelia Piešťan sa však nestretli s tým, aby museli opustiť svoje byty či kancelárie práve kvôli statickým chybám. Po škandále okolo Centroomu sa ale situácia zmenila a miestni majú na pamäti, že ani tie najmodernejšie projekty nemusia byť bezchybné. Podstatné však je, že sa našiel spôsob, ako dať situáciu do poriadku.

 

Centroom - moderný polyfunkčný objekt

 

Projekt piešťanského Centroomu vzbudzoval vysoké očakávania už po predstavení prvých vizualizácií. Išlo o moderný polyfunkčný objekt, ktorý sa stal jedným z najlepších objektov v meste. To však platilo len dovtedy, kým obyvatelia nezačali upozorňovať na poškodenia ohrozujúce ich bezpečnosť.


Pochybenia pri výstavbe sa prevalili

 

Problémy so statikou boli výsledkom pochybení pri realizácii nehnuteľnosti, ktorú prvýkrát skolaudovali v roku 2010. Po piatich rokoch, vlani v októbri, však prišiel šok a s ním aj príkaz na vypratanie budovy. Majitelia 44 bytov a niekoľkých predajní na prízemí museli vyhľadať náhradné priestory, pretože investorov čakala ťažká úloha. Pokúsiť sa dať stav nehnuteľnosti do poriadku a očistiť pokazené renomé Centroomu.

 

Úspešné sanačné práce

 

Snaha o nápravu sa začala krátko po vysťahovaní obyvateľov. Investori už nemohli čakať a v spolupráci s elitou stavebnej a architektonickej brandže sa pustili do sanačných prác hneď v januári. Rizikové práce mohli dopadnúť všelijako, no vybraný tím odborníkov sa k situácií postavil maximálne zodpovedne. Ich úsilie prinieslo ovocie, pretože v júli sme sa našťastie dočkali druhej kolaudácie.

 

Po vykonaní sanačných prác a následnej kolaudácii dostali majitelia bytov prísľub, že budova je opäť spôsobilá na užívanie. S výnimkou jedného prevádzkovateľa sa vrátili všetci, čo však nie je dôkazom dôvery v bezpečnosť. Poškodení ale zaplatili za priestory a vzdať sa ich nie je jednoduché, nakoľko komplikácie Centroomu im skomplikovali prípadné plány pri predávaní priestorov. Snáď bude tento príbeh dostatočnou výstrahou pred opakovaním podobnej chyby a kupujúci budú lepšie chránení pred bezpečnostnými aj finančnými problémami.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : zpiestan.sk