Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Partizánske zvyšuje daň za ubytovanie

Napísal Róbert Bosák, 21.12.2021

S príchodom nového kalendárneho roka sa bežne zvyšujú niektoré sadzby a poplatky za jednotlivé položky. Výnimkou nie je ani daň za ubytovanie. Tá bude od 1. januára 2022 vyššia aj v Partizánskom.

Zdroj: www.partizanske.sk

 

O zmene výšky dane za ubytovanie v Partizánskom rozhodli mestskí poslanci. Urobili tak na základe návrhu vlastníkov miestnych ubytovacích zariadení. Tí požadovali zaokrúhlenie tejto dane za účelom uľahčenia manipulácie s hotovosťou pri platení za ubytovanie. Výsledkom ich požiadavky je nová výška dane platná od 1. januára 2022.

Zdroj: www.partizanske.sk

 

Nová daň za ubytovanie je 0,50 €

 

Rast výšky dane za ubytovanie nie je veľký. Mestskí poslanci schválili zvýšenie tejto položky o 0,17 € na 1 osobu a 1 noc. Daň sa tak zvýši zo súčasných 0,33 € na 0,50 €. Takáto okrúhla suma má majiteľom ubytovacích zariadení uľahčiť manipuláciu s eurocentovými mincami pri inkasovaní platieb za ubytovanie. Jej plusom bude aj ľahšie účtovanie a odvod dane mestu.

 

Daň sa mení po dlhých 18 rokoch

 

Daň za ubytovanie sa v Partizánskom neupravovala už niekoľko rokov. K poslednej zmene prišlo v roku 2004, kedy sa upravila na 10 korún a po príchode eura sa premenila na 0,33 €. K jej zvýšeniu, ktoré nadobúda platnosť hneď na začiatku budúceho roka, tak prichádza až po 18 rokoch.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – www.tasr.sk

Zdroj foto: www.partizanske.sk