Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Paríž v šoku, katedrála Notre-Dame bola v plameňoch

Napísal Róbert Bosák, 16.04.2019

Paríž opäť zachvátili plamene. Tentoraz však nie kvôli teroristickému útoku ani kvôli vyčíňaniu tzv. žltých viest. Oheň vo francúzskej metropole prichádzal z katedrály Notre-Dame.

 

Symbol Francúzska je v plameňoch! Aj takéto titulky včera vo večerných hodinách obleteli svetové médiá. Slávnu parížsku katedrálu Notre-Dame totiž zachvátil oheň a zahalil hustý valiaci sa dym. Celý Paríž bol tak opäť v pohotovosti a čakal na to, či jedna z najdôležitejších sakrálnych pamiatok sveta prežije svoj čierny deň.

Zdroj: www.foxnews.com 


Katedrála v ohrození

 

Pohľad na kúdol dymu stúpajúci zo strechy katedrály zalarmoval miestnych hasičov včera večer. Tí mali do činenia s neoblomným súperom, ktorý chcel zložiť veľkú a slávnu Notre-Dame na lopatky. Už po prvých hodinách likvidovania požiaru bolo jasné, že to nepôjde tak jednoducho a v zákulisí sa šepkalo aj o úplnom znehodnotení cennej pamiatky.

Zdroj: www.wired.com 


Víťazstvo po 9 hodinách

 

Trochu svetla do nejasnej budúcnosti okolo katedrály vnieslo dianie v neskorých nočných hodinách. Počas nich sa totiž začala rodiť nádej na jej záchranu a pred polnocou sa dokonca podarilo oheň skrotiť. Krátko na to prišlo oficiálne vyhlásenie o tom, že hasiči ho dostali pod kontrolu a po 9 hodinách nad ním definitívne zvíťazili.

Zdroj: www.thechurchnews.com 


Podpaľačstvo vylúčené

 

Po vzniku požiaru sa okamžite začali klásť otázky spojené s jeho príčinou. Mnohí odborníci, ale aj laická verejnosť hovorili o podpaľačstve, no to miestne úrady po konzultácii s hasičmi vylúčili. Ako dôvod bol napokon uvedený súvis s prebiehajúcimi rekonštrukčnými prácami, no presnejšie informácie zrejme prídu až po dôkladnejšom vyšetrovaní.

Zdroj: www.thechurchnews.com 


Pamiatku sa síce zachrániť podarilo, no škody na nej sú dosť veľké. Vyše 800-ročný dóm tak budú musieť opraviť a jeho zničené časti na streche budovy dať do poriadku. Dobrou správou je, že oheň nezničil najcennejšie artefakty, čím si Notre-Dame zachoval svoj skutočný poklad. Ďalším plusom je, že okamžite po vypuknutí požiaru sa nazbieralo pár miliónov na záchranu francúzskeho symbolu od dobrovoľných darcov.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.curbed.com, www.foxnews.com, www.wired.com, www.thechurchnews.com