Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Panorámu Paríža ozdobí 180-metrová presklená pyramída

Napísal Róbert Bosák, 08.06.2019

Paríž sa dlhé roky bránil výstavbe mrakodrapov, takže ak už nechá vo svojich uliciach nejaký vyrásť, nech stojí za to. Možno aj to si povedalo vedenie francúzskej metropoly, ktoré schválilo výstavbu unikátnej výškovej budovy v tvare trojuholníka.

Zdroj: www.herzogdemeuron.com 


Je to už vyše 40 rokov, čo sa v užšom centre Paríža nepostavil žiadny mrakodrap. Naposledy sa tak udialo v roku 1973, odkedy sa čakalo na ďalší výškový projekt. Tým je Tour Triangle, ktorý si ihneď získal pozornosť celosvetovej architektonickej verejnosti najmä pre svoj dizajn a jeho prepracované prevedenie.

Zdroj: www.herzogdemeuron.com 


Schválenie projektu s problémami, ale predsa

 

Nebyť vytrvalosti a pevnej vôle autorov pripravovaného stavebného veľdiela, mrakodrap by sa možno nikdy nezačal stavať. Na schválenie jeho realizácie sa čaká už od roku 2006, kedy bola architektom z Herzog & de Meroun zadaná zákazka na prípravu návrhu. Tí po 2 rokoch prišli s podobou projektu, ktorú však kompetentní zmietli zo stola. Na nový návrh sa následne čakalo až do roku 2012. Ten síce prešiel viacerými súdnymi spormi, no po dlhých rokoch ho nakoniec schválili a v súčasnosti je pripravený na realizáciu.

Zdroj: tour-triangle.com 


Po Louvre vyrastie v Paríži ďalšia pyramída

 

180-metrová veža bude neprehliadnuteľným klenotom parížskej panorámy. Postará sa o to jej štýlový dizajn navrhnutý v tvare presklenej pyramídy. Vyše 40-poschodová budova ozdobená terasovitým usporiadaním jednotlivých poschodí sa tak po presklenej stavbe situovanej rovno pred múzeom Louvre stane druhou pyramídou tohto druhu v meste.

Zdroj: tour-triangle.com 


Viacúčelové využitie projektu Tour Triangle:

 

- hotel so 120 izbami na 4 poschodiach

- škôlka s kapacitou pre 60 detí súčasne

- moderne vybavené zdravotné centrum

- konferenčná miestnosť pre 180 ľudí

- reštaurácia s výhľadom na 35. poschodí

- vyhliadková plošina na vrchole budovy

- obchody a gastrozariadenia na prízemí

Zdroj: tour-triangle.com 


Odvážny projekt si nakoniec predral cestu na výslnie aj napriek mnohým prekážkam. Už len preto by sa mal stať ďalšou z dominánt francúzskej architektúry a hneď po výstavbe sa hrdo zapísať do zoznamu symbolov Paríža a zároveň aj celého Francúzska.

 

Text: Róbert Bosák

Foto zdroj: www.herzogdemeuron.com, tour-triangle.com