Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Osudový most v Janove čaká na demoláciu, po nej postavia nový

Napísal Róbert Bosák, 14.11.2018

14. august 2018, Janov, Taliansko. V prístavnom meste, ponad ktoré viedol dlhoročne využívaný diaľničný most, došlo k nešťastiu. Udalosť, ktorá si vyžiadala životy 43 obetí, zanechala spúšť a zároveň otáznik, čo bude ďalej.

 

Dnes sú to presne 3 mesiace, čo správa o zrútení mosta Ponte Morandi v talianskom Janove obletela svet. V súvislosti s tragickým „výročím“ nás zaujíma, ako sa situácia okolo projektu, jeho odstránenia a následnej obnovy diaľničného úseku vyvíja. Podľa posledných vyjadrení predstaviteľov mesta je totiž k začiatku výstavby náhradného mosta opäť o kúsok bližšie.

Zdroj: abcnews.go.com 


Demolácia odštartuje o mesiac

 

Prvým krokom k zahájeniu výstavby nového mosta, ktorý spojí diaľničné úseky ponad Janov, je odstránenie zvyškov zničenej stavby. To prebehne formou demolácie, ktorá je naplánovaná na 15. decembra. Mesto a spoločnosť poverené demoláciou zatiaľ majú povolenie búrať len na západnej strane torza stavby, no podľa talianskych médií je získanie ostatných povolení iba otázkou času.

Zdroj: www.sfchronicle.com


Projekt nového mosta známy

 

Kým na ohlásenie demolácie sa čakalo celé 3 mesiace, projekt nového mosta bol zverejnený už pár dní po tragédii. Navrhol ho architekt Renzo Piano, ktorý sľubuje, že nová stavba splní najvyššie nároky na kvalitu, pevnosť a odolnosť. Ak všetko prebehne podľa plánov, vedenie mesta ho chce mať hotový ešte pred koncom roka 2019. Nešťastia už bolo v meste dosť, takže demolácia a následná výstavba snáď prebehne bez problémov.

Zdroj: aasarchitecture.com 


Zaujímavosť na záver: Krátko po predstavení projektu sa miniatúra nového mosta po páde zo stola, ktorý nechtiac zapríčinil Giovanni Castelluci, šéf diaľničnej spoločnosti Autostrade per l'Italia, rozbila. Práve táto spoločnosť je „obvinená“ z nedostatočnej údržby mosta, čo mohlo výrazne prispieť k jeho zrúteniu.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.wikipedia.org, abcnews.go.com, www.sfchronicle.com, aasarchitecture.com