Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ore Streams - recyklovaný nábytok z vyradenej elektroniky

Napísal Róbert Bosák, 22.12.2017

Z práce dizajnérov môžeme vycítiť, s akým zámerom šli do daného návrhu a čo od neho očakávajú. V prípade nábytku vyrábaného recykláciou je jasné, že nejde len o estetickú stránku. Inak to nie je ani pri novej kolekcii zhotovenej z recyklovanej elektroniky.

 

S prevratným nápadom vyrábať nábytok z vyradenej elektroniky prišla ako prvá holandská firma Formafantasma, ktorá svetu predstavila kolekciu Ore Streams. Jej dizajnéri skúšajú osloviť svet pomocou jednoduchých modelov, ktoré nemajú byť len lacné a praktické, ale aj schopné prispieť k riešeniu problému s hromadiacim sa elektronickým odpadom.


Nový materiál na výrobu nábytku?

 

V oblasti nábytkárstva pribúdajú netradičné materiály neustále, no v tomto prípade ide predsa o niečo neobvyklé. Staré vyradené spotrebiče a technologické zariadenia sa pri tvorbe nábytku využívajú prvýkrát. Dizajnéri zo spomínaného ateliéru zariskovali a pokúsili sa o krok vpred, ktorý sa hneď stretol s pozitívnymi ohlasmi minimálne už len preto, že poukazuje na potenciál dizajnu ako pomocníka pri riešení problémov so životným prostredím.

Zdroj: dezeen.com

 

Kolekcia plná minimalistického nábytku

 

Súčasťou nezvyčajnej kolekcie Ore Streams je niekoľko druhov nábytkárskeho sortimentu. Vďaka starým klávesniciam, reproduktorom a rôznym kúskom z vyradenej bielej techniky sa podarilo vyrobiť unikátne stoly, kreslá či závesné police slúžiace ako úložný priestor. Každý z modelov je navrhnutý v jednoduchom minimalistickom štýle, ktorý má podčiarknuť koncept nábytkovej zostavy opierajúci sa o maximálne využitie materiálov bez produkcie odpadu.

Zdroj: designmag.cz

 

Hlavnú úlohu zohráva recyklácia kovov

 

Na celej kolekcii je zaujímavé to, že aj keď použitá elektronika obsahuje plasty, autori z nej vytiahli najmä kovové súčasti. Práve to bolo cieľom ako objaviť šetrný materiál, no zároveň priniesť do interiérov niečo pokrokové, čím kovový nábytok určite je. Otáznik nad riešením problémov s elektrošrotom tak má jedno z riešení. Ostatné je už na ľuďoch, či dokážu poňať takýto jednoduchý, recyklovaný, no neosvedčený nábytok za svoj a zariadiť si ním bývanie.

Zdroj: designmag.cz

 

Text: Róbert Bosák

Foto: leibal.com, inhabitat.com, dezeen.com, desigmag.cz