Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Opera v Sydney vstúpila do svojej prvej modernizácie od otvorenia

Napísal Róbert Bosák, 19.06.2017

Stihla privítať desiatky miliónov návštevníkov, zapísať sa do zoznamu UNESCO, dostať sa na titulky svetových médií aj osláviť 40.narodeniny, a to všetko bez väčších renovácií. Slávna Opera v Sydney však modernizáciu zahájenú v máji potrebovala ako soľ.

 

Ani tak slávna budova akou je Opera v Sydney neunikne osudu pominuteľnosti. Bez ohľadu na jej dokonalosť potrebuje isté úpravy, ktoré jej budú naďalej zaisťovať funkčnosť a svieži dizajn. Aj preto sa pripravil projekt rozsiahlejšej modernizácie, ktorá má klenot architektúry udržať v najlepšej kvalitatívnej a estetickej kondícii po ďalšie desaťročia.

Zdroj: archizone.cz

 

Pôvodný stav budovy už nie je celkom aktuálny

 

Budova, ktorá je nie náhodou označovaná za jeden z novodobých divov sveta, otvorila svoje brány už v roku 1973. Na vtedajšie pomery bola postavená podľa tých najlepších stavebných metód, pričom projektanti si dali záležať aj na výbere správnych materiálov a doplnkových prvkov. Doba sa však rýchlo mení a kvalitatívne nároky na nehnuteľnosti sú stále vyššie, čo platí obzvlášť pri kultúrnych a hudobných stánkoch.

Zdroj: coolplaneta.sk

 

Prvá rekonštrukcia od otvorenia budovy

 

Práve neaktuálnosť využitých materiálov a konkrétnych stavebných postupov si vyžiadala istú modernizáciu. Aj preto sa po vyše 40 rokoch pristúpilo k rekonštrukcii slávneho monumentu vôbec po prvýkrát od jeho otvorenia. Milovníci opery a kultúrnych podujatí sa však nemusia obávať prerušenia prevádzky, nakoľko rekonštrukcia bude prebiehať vo viacerých etapách. Tá prvá, ktorá odštartovala v máji, sa spája len so sálou pre operu a balet.

Zdroj: remotetraveler.com

 

Vonkajšia tvár objektu ostane zachovaná

 

Časový harmonogram prvej fázy rekonštrukcie je naplánovaný na 7 mesiacov. Potom by sa malo prejsť k modernizácii ostatných priestorov, no podľa vedenia sa to týka výhradne iba interiéru. Ak by aj prišli na rad úpravy vonkajšieho vzhľadu budovy, podmienkou bude, aby sa na preslávenom dizajne budovy nič nemenilo. Veď práve ten je centrom pozornosti celého sveta, ktorý sa v súvislosti s týmto objektom sústredí hlavne na vzhľad.

Zdroj: archizone.cz

 

273 miliónov austrálskych dolárov, presne toľko má stáť modernizácia jedného z novodobých divov sveta, ktorý ročne navštívi vyše 8 miliónov ľudí. Tá už prebieha v plnom prúde a údajne podľa plánov, takže začiatkom budúceho roka by mala byť jej prvá fáza hotová. Potom môže slávny architektonický klenot naďalej plniť svoju úlohu s ešte lepším komfortom a kvalitou.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : timeout.com, archizone.cz, coolplaneta.sk, remotetraveler.com