Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Odkaz Zahy Hadid žije aj po smrti, v Miláne dokončili ďalší z jej návrhov

Napísal Róbert Bosák, 02.05.2018

Od smrti jednej z najväčších architektiek svojej doby prešli už viac ako 2 roky, no jej odkaz stále žije. Diela realizované pod značkou Zaha Hadid totiž naďalej dokazujú svoju jedinečnosť. Ďalším príkladom je nedávno dokončený mrakodrap v talianskom Miláne.

 

Obavy z toho, že úmrtie šéfky Zaha Hadid Architects prinesie postupný úpadok ateliéru, boli zbytočné. Za 2 roky po jej odchode na druhý svet sa v duchu jej myšlienok postavilo viacero unikátnych budov, ktoré zdobia veľkomestá po celej planéte. Najnovšie otvorili ďalší klenot z portfólia renomovanej spoločnosti v "Meste módy."

Zdroj: www.archdaily.com 


Jedna z najlepších talianskych budov súčasnosti

 

Návrh budovy s mierne točitým vzhľadom vznikol ešte v roku 2004 ako ďalší z pokrokových projektov samotnej Zahy Hadid. Zahájenie prác s následným ukončením výstavby sa poriadne natiahlo, no možno aj preto výsledok stojí za to. Kritici totiž majestátnu vežu Generali Tower zaradili medzi najlepšie súčasné diela v celom Taliansku, a to po stránke praktickej, estetickej aj ekologickej.

Zdroj: www.videoblocks.com 


5 faktov o projekte:

 

- stavba vyrástla do výšky 44 poschodí

- celková výška dosahuje 170 metrov

- väčšina plochy sa využije na kancelárie

- v budove môže pracovať až 3900 ľudí

- objektu udelili energetický certifikát LEED Platinum

Zdroj: www.dezeen.com 


Dokončená stavba nie je jediným moderným výškovým objektom v lokalite. Jej najbližším susedom je Allianz Tower, ktorá stráži panorámu nad známou milánskou štvrťou City Life, bývalou industriálnou zónou, ktorá sa postupne mení na luxusnú polyfunkčnú mestskú časť. Lukratívna milánska adresa tak bude aj vďaka novej veži ešte atraktívnejším miestom pre život a prácu.

Zdroj: www.e-architect.co.uk 


Text: Róbert Bosák

Foto: www.flickr.com, www.archdaily.com, www.videoblocks.com, www.dezeen.com, www.e-architect.co.uk