Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ocenenia pre najinovatívnejšie tohtoročné stavby

Napísal Róbert Bosák, 15.12.2017

Počet ocenení, ktoré boli tento rok udelené najlepším svetovým stavbám, dosiahol opäť niekoľko desiatok. Porotcovia nezabudli ani na cenu TAP, ktorá je každoročne udelená objektom poukazujúcim na najlepšie uplatnenie technológií v architektúre.

 

Ocenenie Technológia v architektonickej praxi (TAP), alebo ak chcete Cena za inovatívnu architektúru, našlo aj tento rok nových víťazov. Avšak na rozdiel od tých predošlých sa nimi stali len 3 laureáti, nakoľko v dvoch kategóriách sa cena neodovzdávala. Trojica víťazov tak aspoň môže vyniknúť a ukázať svoje silné stránky, pre ktoré bola porotou vybratá.

 

1.Výnimočný dizajn – Bahájsky svätostánok v Čile

Metropolu Čile zdobí nová modlitebňa s netradičným dizajnom imitujúcim otvárajúci sa kvet. Ide o náboženské centrum Bahájov postavené hneď pod vrchmi okolitých Ánd. Do interiéru sa zmestí až 600 ľudí, ktorí sa okrem modlitieb môžu pokochať prepracovaným nadčasovým vzhľadom.

Zdroj: aia.org

Zdroj: bahai.org 

2.Aplikovaný akademický výskum a vývoj aplikovaných technológií – Divadelná scéna The Yard v Chicagu

Druhá z cien išla znova do Ameriky, no tentoraz do tej Severnej. Porota ju udelila komplexu, v ktorom sa sústreďuje divadelná scéna zo Chicaga. Budova získala cenu pre svoju flexibilitu a schopnosť meniť kapacitu, ktorá sa môže podľa potreby rozrásť zo 150 na 850 ľudí.

Zdroj: chicagolandmusicalthaetre.com 

Zdroj: chicagotribune.com


3.Vynikajúci projekt a konštrukčné vedenie – Študentský obytný komplex Garden Village v Berkeley

Študentské domovy budúcnosti môžu vyzerať aj ako tento komplex situovaný v kalifornskom Berkeley. Ide o sústavu 18 objektov prepojených záhradami, ktoré spolu vytvárajú areál so 77 ubytovacími jednotkami.

Zdroj: stok.com

Zdroj: sfchronicle.com

 

Okrem týchto troch cien sa mali udeliť ocenenia v ďalších dvoch kategóriách, no tie tento rok ostali  bez laureátov. V oblastiach Celoživotné dieloVýnimočný počin malej firmy sme tak nových víťazov nespoznali, takže potenciálni kandidáti môžu skúsiť šťastie v boji o cenu pre najlepšie inovatívne stavby planéty o rok.  

 

Text: Róbert Bosák

Foto: bahai.org, aia.org, chicagotribune.com, chicagolandmusicaltheatre.com, stok.com, sfchronicle.com