Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Obnova ďalších slovenských kaštieľov

Napísal Róbert Bosák, 06.09.2019

Na Slovensku je stále mnoho pamiatok, ktoré potrebujú obnovu. Posledné mesiace však ukazujú pozitívny trend, v rámci ktorého sa začalo alebo už čoskoro začne s renováciou niekoľkých kaštieľov.  

 

Kaštieľ Coburgovcov v Jelšave

Rekonštrukčné práce na jelšavskom kaštieli prebiehajú už zopár rokov. Termín ich ukončenia zatiaľ nie je známy, pretože obnova pamiatky prebieha pomalšie. Momentálne na jej záchrane pracuje 15 nezamestnaných, ktorí od júna stihli vymeniť časť strechy. S renovovaním sa bude  pokračovať do novembra, a potom opäť budúci rok.

Zdroj: David Raška 


Pálffyovský kaštieľ v Malackách

Ak nenastanú žiadne prekážky a zámer mesta Malacky vyjde podľa predstáv, rekonštrukcia čaká aj Pálffyovský kaštieľ. Ten už síce za sebou má isté úpravy, no mesto sa snaží pristúpiť ku kompletnejšej obnove. Na tú ale potrebuje vyše 4 mil. €, za ktoré sa môže zrekonštruovať nádvorie, kaplnka, fasády aj vnútorné reprezentačné priestory.

Zdroj: malacky.sk 


Rusovský kaštieľ

Kým v Malackách na obnovu kaštieľa peniaze ešte len zháňajú, v bratislavských Rusovciach sa postupne pripravuje rozbeh rozsiahlejšej obnovy. Peniaze sú vybavené, takže stačí doriešiť verejné obstarávanie a doladiť všetky detaily prípravy. Po nich sa môže pamiatka začať meniť na moderné reprezentačné priestory pre predstaviteľov vlády. Areál parku však sprístupnia aj verejnosti.

Zdroj: Lure 


Koloničova kúria

V hlavnom meste ešte ostaneme, aj keď ďalšia pamiatka, ktorej svitá na lepšie časy, je na jeho druhej strane. Koloničova kúria z 15. storočia by totiž mohla byť v najbližších rokoch výrazne obnovená, a to aj za asistencie obyvateľov Rače. Vedenie mestskej časti totiž chce do projektu obnovy zapojiť formou dialógu a pripomienkovania aj ich.

Zdroj: pilinsky2018.sk 


Kaštieľov, s ktorých záchranou to vyzerá sľubne, je na Slovensku viac. Nájdu sa však aj také, ktoré naďalej chátrajú bez snahy o ich obnovu. V niektorých prípadoch by zas snaha bola, no problémom sú finančné prostriedky.

 

Text: Róbert Bosák

Foto zdroj: David Raška, malacky.sk, Lure, pilinsky2018.sk