Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Obnova bašty na Šarišskom hrade získala odborné ocenenie

Napísal Róbert Bosák, 29.01.2019

Na východe Slovenska sa opäť oceňovali najlepšie atrakcie, ktoré majú oživiť cestovný ruch v Prešovskom kraji. Zabodovať sa podarilo obnovenej bašte na Šarišskom hrade, ktorá môže byť v najbližších rokoch jedným z najväčších turistických lákadiel v okolí Prešova.

 

Šarišskému hradu a jeho obnovenej bašte sa do rúk vložila obrovská moc. Podľa niektorých odborníkov na cestovný ruch má renovácia jedného z našich najväčších hradov prilákať do Prešova a jeho najbližšieho okolia nových turistov. Vysoké očakávania podporilo aj udelené ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja 2018, ktoré ide práve na tento hrad.

Zdroj: slovakia.travel 


Prínos pre cestovný ruch v okolí Prešova

 

Bašta na Šarišskom hrade je ďalším dielom, ktorému sa ušlo ocenenie odovzdávané od roku 2014. Podobne ako pri predchádzajúcich víťazoch, aj v tomto prípade bol vyzdvihnutý hlavne prínos pre cestovný ruch v danom regióne. Podľa autorov projektu jej renovácie sa výraznou mierou podpísala na rozšírení turistických možností v širšom okolí Prešova.

Zdroj: www.youtube.com 


Z bašty je 15-metrová vyhliadková veža

 

Šarišský hradný objekt sa reštauruje už 8 rokov, pričom práce stále nie sú na konci. Turistov však môže tešiť nová vyhliadková veža, ktorou je práve spomínaná bašta. Tá svoju vynovenú podobu získala v rámci projektu obnovy hradného donjonu, s ktorou začali ešte v roku 2017. 15-metrová veža sa však dokončovala aj minulé leto, po ktorom ju už navštívili prví turisti.

Zdroj: slovakia.travel  


Bašta zabodovala aj v hlasovaní verejnosti

 

Víťazstvo bašty zo Šarišského hradu nie je žiadnou náhodou. Význam jej vynovenia a prínos pre cestovný ruch potvrdilo aj hlasovanie verejnosti. V ňom sa tento projekt dostal hneď na 2. pozíciu za Tatranský ľadový dóm na Hrebienku pri Starom Smokovci. Ten údajne ovládol kategóriu Naj kultúrno-náučné zariadenie s predstihom pred baštou len o 250 hlasov.

Zdroj: www.kosiceonline.sk 


Atraktívne ocenenie je skvelým zadosťučinením za všetku obetavú prácu, ktorá bola s cieľom prilákať turistov na hrad vykonaná. V mene portálu www.topreeality.sk, milovníkov kultúry a vášnivých turistov za tento úspech ďakujeme celému tímu zodpovednému za obnovu bašty aj my.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: slovakia.travel, www.youtube.com, www.kosiceonline.sk