Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Objem úverov zo stavebných sporiteľní od začiatku roka klesá

Napísal Róbert Bosák, 03.06.2020

Stavebným sporiteľniam sa opäť nepodarilo zvýšiť celkový mesačný objem úverov. Ten podľa piatkových štatistík hodnotiacich výsledky za mesiac apríl zaznamenal ďalší pád, ktorý len potvrdil tohtoročný klesajúci trend.

Zdroj: www.pixabay.com


Vzhľadom na aprílové vrcholenie pandémie sa nárast objemu úverov zo stavebných sporiteľní neočakával. Obzvlášť po tom, čo tento objem zaznamenáva opakovaný pokles už od začiatku roka. Aprílové výsledky zverejnené Národnou bankou Slovenska (NBS) v rámci piatkových štatistík o objeme úverov na bývanie tak potvrdili prognózy predpovedajúce ďalší pokles.

 

Zdroj: www.pixabay.com 


Sporitelia si v apríli požičali „len“ 2,361 mld. €

 

V mesačnom porovnaní nie je aprílový výsledok až taký rozdielny. Celkový mesačný objem na úrovni 2,361 mld. € je „len“ o vyše 7 mil. € nižší ako v marci. V porovnaní so začiatkom roka už ale badať značný prepad. Sporitelia si totiž v januári požičali zo stavebných sporiteľní vo forme stavebných úverov a medziúverov o vyše 27 mil. € viac.

 

Objem úverov zo stavebných sporiteľní (2020):

 

Január 2020

2,388 mld. €

Február 2020

2,377 mld. €

Marec 2020

2,368 mld. €

Apríl 2020

2,361 mld. €

Zdroj: www.nbs.sk

 

Najviac stavebných úverov poskytuje stále PSS

 

Na pozícii lídra medzi stavebnými sporiteľňami pôsobiacimi na tunajšom trhu sa v priebehu apríla nič nezmenilo. Z celkového mesačného objemu schválila znovu najviac Prvá stavebná sporiteľňa (PSS). Tá si aj v tomto hodnotenom mesiaci dokázala udržať stabilný vyše 82 % podiel. Zvyšných necelých 18 % z objemu si podelili Wüstenrot a ČSOB stavebná sporiteľňa.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.nbs.sk

Zdroj foto: www.pixabay.com