Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Objem úverov na bývanie vzrástol o vyše ďalších 200 mil. €

Napísal Róbert Bosák, 05.11.2020

V štatistikách hodnotiacich objem úverov na bývanie sa toho veľa nemení. Rastúci trend pokračoval ďalej aj v septembri. Ten priniesol ďalšie zvýšenie mesačného objemu, ktorý už nejaký čas stúpa o približne 200 mil. € mesačne.

Zdroj: www.pixabay.com


Septembrový nárast objemu úverov na bývanie bol doposiaľ jeden z najvyšších za posledné mesiace. Kým v predošlých mesiacoch dosahoval buď necelých 200 mil. €, alebo sa dostal tesne nad túto hranicu, v 9. mesiaci poskočil o necelých 230 mil. €. Vďaka uvedenému rastu opäť prepísal maximum a druhýkrát v histórii zaznamenal výsledok na úrovni vyše 32 mld. €.

Zdroj: www.pixabay.com


Slováci si v septembri požičali 32,305 mld. €

 

Kým v auguste dosiahol celkový mesačný objem všetkých úverov na bývanie 32,077 mld. €, o mesiac neskôr to bolo už 32,305 mld. €. Najnovšie čísla Národnej banky Slovenska (NBS) tak znovu potvrdili dlhodobý trend, v rámci ktorého si Slováci na bývanie požičiavajú každý mesiac viac peňazí. V porovnaní s januárom 2020 sa jedná už o vyše 1,7-miliardový rozdiel.

 

Najviac peňazí opäť požičala SLSP a VÚB

 

K žiadnej zásadnej zmene neprišlo ani v rebríčku bánk s najvyšším podielom poskytnutých úverov. Ten dlhodobo vedie SLSP, ktorá si aj v septembri uchmatla viac ako 26 % podiel zo všetkých úverov na bývanie. Za ňou sa s viac ako 22 % podielom drží VÚB, ktorá je medzi poskytovateľmi najväčšieho objemu úverov na bývanie stabilnou dvojkou.

 

Pokiaľ bude dlhodobo rozbehnutý trend nárastu objemu úverov na bývanie o zhruba 200 mil. € mesačne pokračovať ďalej, do konca roka 2020 by malo prísť k prekonaniu 33-miliardovej hranice. Banky momentálne hlásia priaznivú situáciu na trhu, ktorú sprevádza vysoký dopyt. V kombinácii s prípadnými vianočnými kampaňami by tak mal objem naďalej rýchlo stúpať. 

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.nbs.sk

Zdroj foto: www.pixabay.com