Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Objem úverov na bývanie už prekročil 31,5 mld. €

Napísal Róbert Bosák, 04.08.2020

V štatistikách porovnávajúcich mesačný objem úverov na bývanie sa opäť prepisovali historické maximá. Slováci si totiž v júni po prvýkrát požičali dokopy viac ako 31,5 mld. €.

 

Dlhodobý nárast objemu úverov určených na financovanie bývania sa nezastavil ani v júni. Podľa údajov Národnej banky Slovenska (NBS) si Slováci požičali opäť o niečo viac ako mesiac predtým. Najvyššia úroveň, ktorá bola v tomto ukazovateli doposiaľ zaznamenaná, sa tak posunula nahor o ďalšie desiatky miliónov eur.

Zdroj: www.nehnutelnosti.sk 


Jún je mesiacom s najvyšším rastom

 

Vysoký mesačný rast bol v tomto roku zaznamenaný každý mesiac. Najvyšší výsledok však dosiahol práve v júni. Kým od januára do mája sa mesačný rast zvyšoval približne o 200 mil. €, v júni sa latka tohto rastu posunula už na 240 mil. €. Výsledkom je celkový mesačný objem úverov na bývanie vo výške 31,628 mld. €.

 

Vývoj objemu úverov na bývanie v 1. polroku 2020 (v tis. €):

 

Január

30 583 466

Február

30 781 468

Marec

31 000 766

Apríl

31 190 979

Máj

31 388 993

Jún

31 628 569

Zdroj: www.nbs.sk

 

Stavebné sporiteľne si opäť polepšili

 

Pod ďalší rast objemu úverov na bývanie sa aspoň malou mierou znovu podpísali aj stavebné sporiteľne. Tie sa už druhý mesiac po sebe vezú na rastúcej vlne, ktorá vystriedala opakovaný pokles z prvých 4 mesiacov. V júni tak klientom poskytli stavebné úvery vo výške 2,363 mld. €, čo je približne o 1,1 mil. € viac ako v máji.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.nbs.sk

Zdroj foto: www.pixabay.com, www.nehnutelnosti.sk