Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Objem úverov na bývanie rastie napriek koronavírusu

Napísal Róbert Bosák, 05.05.2020

Rast objemu úverov na bývanie nezastavil ani koronavírus, aspoň zatiaľ. Najnovšie čísla za marec totiž potvrdzujú, že banky poskytli žiadateľom na bývanie ešte viac peňazí ako v predchádzajúcich mesiacoch.

Zdroj: www.pixabay.com


Objem poskytnutých úverov na bývanie vrátane úverov zo stavebných sporiteľní sa zvyšuje nepretržite pár rokov. Tento trend zatiaľ neohrozila ani pandémia spôsobená koronavírusom. Podľa Národnej banky Slovenska (NBS), ktorá včera zverejnila marcové štatistiky, bolo žiadateľom schválených o vyše 200 mil. € viac ako vo februári.

Zdroj: www.pixabay.com


Objem úverov prekročil už 31 mld. €

 

Marcové štatistiky nepriniesli iba potvrdenie stúpajúceho trendu a s tým spojené stanovenie nového historického maxima. Mesačný objem úverov na bývanie zároveň prvýkrát prekonal hranicu 31 mld. €, pričom túto hranicu prekročil o 766 tis. €. V medziročnom porovnaní ide až o vyše 2,8-miliardový nárast.

 

Vývoj objemu úverov na bývanie (v tis. €):

 

Január

30 583 466

Február

30 781 468

Marec

31 000 766

Zdroj: www.nbs.sk

 

Najvyšší podiel objemu si stále drží SLSP

 

V poradí bánk s najvyšším podielom schváleného objemu úverov na bývanie sa toho veľa nezmenilo. Prvenstvo si už tradične drží SLSP, ktorá si aj napriek miernemu poklesu znova zapísala vyše 26 % podiel. Za ňou sa opäť nachádza VÚB, ktorej podiel poskočil po prvýkrát v roku nad 22 %. Trojicu najlepších uzatvára s viac ako 14 % podielom Tatra banka.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.nbs.sk

Zdroj foto: www.pixabay.com