Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Objem úverov na bývanie prekročil 32,5 mld. €

Napísal Róbert Bosák, 03.12.2020

Celkový mesačný objem úverov na bývanie pokračuje v rastúcom trende. Podobne ako v predošlých mesiacoch, aj v októbri tohto roka poskočil o viac ako 200 mil. €. Prvýkrát v histórii tak prekonal hranicu 32,5 mld. €.

 

Rastúci dopyt po úveroch na bývanie posúva hranicu mesačného objemu schválených úverov stále vyššie. Októbrové štatistiky Národnej banky Slovenska (NBS) tak priniesli ďalšie nové  maximum, ktoré od januára tohto roka poskočilo už o viac ako 2 mld. €.

 

Banky schválili hypotéky za 32,588 mld. €

 

Kým na konci úvodného mesiaca v roku dosahoval objem úverov na bývanie 30,583 mld. €, v októbri 2020 to bolo už 32,588 mld. €. Nové historické maximum na úrovni 32,5 mld. € sa podarilo  prekonať aj vďaka vysokému mesačnému nárastu tohto objemu. Ten sa v porovnaní so septembrom 2020 zvýšil o vyše 280 mil. €, čo je vôbec najvyšší mesačný nárast v roku.

Zdroj: mortgageloan.com 


Najviac úverov schválila opäť SLSP a VÚB

 

Z uvedeného objemu si najvyšší podiel schválených úverov na bývanie opäť uchmatli dvaja tradiční lídri. 26,06 % týchto úverov schválila SLSP, ktorá si naďalej drží vedúcu pozíciu aj napriek opakovanému poklesu pretrvávajúcemu už od júla tohto roka. Za ňou je opäť VÚB, ktorá si v októbri pripísala 22,33 % podiel, čo je o 0,01 % viac ako v auguste aj v septembri.

Zdroj: mortgageloan.com 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.nbs.sk

Zdroj foto: mortgageloan.com