Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Objem úverov na bývanie pokoril ďalší rekord

Napísal Róbert Bosák, 03.03.2020

Ani ďalšie opatrenia NBS, ktoré vstúpili do platnosti 1. januára, zatiaľ nefungujú. Práve naopak. Banky totiž na začiatku tohto roka schválili žiadateľom o úvery na bývanie ešte viac peňazí. Celkový mesačný objem týchto úverov tak dosiahol ďalší nový rekord.

 

Objem úverov na bývanie rástol po celý minulý rok. Vysoké čísla v tomto ukazovateli sa síce očakávali aj v roku 2020, no zavedenie januárových opatrení malo tempo rastu objemu trochu pribrzdiť. Najnovšie čísla Národnej banky Slovenska (NBS) však ukazujú presný opak. Hneď v januári totiž došlo k dosiahnutiu ďalšieho doterajšieho maxima.

 

Banky schválili úvery za viac ako 30,5 mld. €

 

Rebríček s najvyšším objemom úverov na bývanie sa prepísal už po mesiaci. Kým v decembri minulého roka sa vyšplhal „len“ na 30,33 mld. €, v januári po prvýkrát prekročil hranicu 30,5 mld. €. Podľa spomenutých štatistík NBS šlo presne o sumu 30 583 466 tis. €, ktorá stanovila nové historické maximum.

 

Objem úverov pokoril 30 mld. € po tretíkrát

 

Kým hranica 30,5 mld. € bola pokorená prvýkrát, mesačný objem úverov nad 30 mld. € nie je žiadnou novinkou. Podobná situácia nastala aj v predošlých mesiacoch. Okrem spomínaného decembra sa objem dostal nad túto ešte donedávna nedosiahnuteľnú métu aj v novembri 2019, kedy boli schválené úvery na bývanie v celkovej výške necelých 30,08 mld. €.

 

Najväčší podiel si aj tentoraz uchmatla SLSP

 

Kým objem úverov na bývanie stúpa z mesiaca na mesiac, na čele rebríčka bánk s najvyšším podielom schválených úverov sa toho veľa nemení. S januárovým podielom na úrovni 26,32 % mu naďalej vládne SLSP. Tá si v porovnaní s decembrom 2019 pohoršila len 0,01 %, čím si stále drží výrazný náskok pred VÚB s podielom 21,83 %, rovnakým v oboch mesiacoch.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.nbs.sk

Zdroj foto: www.pixabay.com