Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Objem úverov na bývanie po prvýkrát prekročil hranicu 36 mld. €

Napísal Róbert Bosák, 09.12.2021

Niekoľko rokov pretrvávajúci nárast objemu úverov na bývanie naďalej zaznamenáva nové maximá. To posledné prinieslo pokorenie ďalšej hranice. Slováci si prvýkrát v histórii požičali na bývanie viac ako 36 mld. €.

Zdroj: www.pixabay.com

 

Priebežný vývoj objemu úverov na bývanie už tradične sleduje Národná banka Slovenska (NBS). Tá pred niekoľkými dňami zverejnila najnovšie čísla za október 2021. Zverejnené údaje nepriniesli žiadne prekvapenie. Mesačný objem úverov na bývanie sa naďalej zvyšuje a podľa očakávaní sa dostal už nad hranicu 36 mld. €.

Zdroj: www.pixabay.com

 

Vývoj objemu úverov na bývanie v 2. polroku 2021:

 

Júl 2021

35,253 mld. €

August 2021

35,589 mld. €

September 2021

35,906 mld. €

Október 2021

36,253 mld. €

Zdroj: NBS – www.nbs.sk

 

Najviac úverov na bývanie poskytla znovu SLSP

 

S narastajúcim objemom si viac z celkového balíka uchmatnú aj banky s najväčším podielom poskytnutých úverov na bývanie. K tým patrí SLSPVÚB, ktoré si dlhodobo strážia vyše 20 % podiel. Prvej z menovaných sa po 3-mesačnej prestávke znovu podarilo získať viac ako 25 % podiel zo všetkých úverov na bývanie poskytnutých v mesiaci október.

 

Úvery zo stavebného sporenia s ďalším poklesom

 

Stavebným sporiteľniam sa v októbri darilo opäť o niečo menej ako bankám. Mesačný objem stavebných úverov, ktoré poskytuje trojica stavebných sporiteľní pôsobiacich na slovenskom trhu, sa opäť znížil. Októbrový objem 2,351 mld. € je najnižším výsledkom od začiatku roka, čím pokračuje klesajúci trend v tomto ukazovateli. Posledný mesačný rast objemu úverov zo stavebných sporiteľní bol zaznamenaný v júni 2021.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: NBS – www.nbs.sk

Zdroj foto: www.pixabay.com