Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Objem úverov na bývanie po prvýkrát prekonal 32 mld. €

Napísal Róbert Bosák, 01.10.2020

Úvery na bývanie pokračujú v spanilej jazde. Dlhodobo narastajúci trend ich objemu sa potvrdil aj v auguste, kedy opäť poskočil o desiatky miliónov eur. Po prvýkrát v histórii dokonca prekonal hranicu 32 mld. €.

Zdroj: www.pixabay.com


Vzhľadom na vývoj objemu úverov na bývanie v predchádzajúcich mesiacoch sa prekonanie 32-miliardovej hranice očakávalo práve v priebehu 3. štvrťroka 2020. Podľa najnovších čísel Národnej banky Slovenska (NBS) sa to podarilo práve v auguste, kedy padol ďalší rekord. Úverový trh tak znovu potvrdil, že je vo vynikajúcej kondícii napriek dopadom koronakrízy.

Zdroj: www.novostavby.sk


Slováci si v auguste požičali o vyše 200 mil. € viac

 

Hodnota objemu úverov na bývanie sa v posledných mesiacoch pravidelne zvyšuje približne o 200 mil. €. Výnimkou nebol ani august, kedy nárast dosiahol viac ako 202 mil. €. Výsledkom je celkový mesačný objem úverov na bývanie v hodnote 32,077 mld. €. Od januára tohto roka sa tak zvýšil skoro o 1,5 mld. €. Miliardový nárast dosiahol za 5 mesiacov. Hranicu 31 mld. € totiž po prvýkrát prekonal v marci.

 

Najviac úverov poskytuje naďalej SLSP a VÚB

 

V poradí bánk s najvyšším podielom schválených úverov na bývanie sa v priebehu augusta neudiali žiadne podstatné zmeny. Dominantnú pozíciu si naďalej udržiava SLSP, ktorá si aj v auguste uchmatla vyše 26 % podiel zo všetkých schválených úverov. Za ňou sa s viac ako 22 % podielom drží VÚB. Vedúcu trojicu uzatvára s 13,91 % podielom Tatra banka.

 

Stavebné sporiteľne len s veľmi miernym rastom

 

Pod ďalší vysoký objem úverov na bývanie sa stavebné sporiteľne tentoraz veľmi nepodpísali. Kým v júli zaznamenali takmer 4,5-miliónový rast objemu stavebných úverov, počas augusta to bolo už iba niečo vyše 400 000 €. S výsledkom 2,368 mld. € sa aspoň vyhli poklesu, ktorý zaznamenávali nepretržite od januára do apríla.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.nbs.sk

Zdroj foto: www.pixabay.com, www.novostavby.sk