Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Objem úverov na bývanie dosiahol ďalšie nové maximum

Napísal Róbert Bosák, 31.03.2020

Po tom, čo januárový objem úverov na bývanie prekvapivo zaznamenal ďalší rekord, sa čakalo, či bude rastúci trend pokračovať ďalej. Odpoveď priniesli štatistiky za február 2020, s ktorými aktuálne prichádza Národná banka Slovenska (NBS).

Zdroj: www.pixabay.com

 

Najnovšie štatistiky NBS dali za pravdu skôr optimistom. Tí verili, že banky dokážu schváliť ešte viac úverov na bývanie ako v predošlých mesiacoch, a to napriek sprísneniu podmienok na trhu s úvermi zo začiatku roka. Februárové čísla ich prognózy nakoniec potvrdili. Objem úverov na bývanie totiž zaznamenal ďalšie historické maximum.

Zdroj: www.pixabay.com 


Banky požičali na bývanie viac ako 30, 7 mld. €

 

Za 2 dni je možné na trhu s úvermi na bývanie schváliť milióny eur. Aj preto mnohí analytici neverili, že počas 29 februárových dní banky poskytnú žiadateľom viac peňazí ako za 31 dní v januári. Štatistiky za jednotlivé mesiace ale hovoria jasne. Kým v januári bolo schválených „len“ 30,583 mld. €, februárový objem úverov na bývanie dosiahol až 30,781 mld. €.

 

Úvery na bývanie už po štvrtýkrát nad 30 mld. €

 

Prekonanie 30-miliardovej hranice celkového mesačného objemu úverov na bývanie sa začína stávať samozrejmosťou. Úverový trh takýto výsledok nezaznamenal iba v prvých 2 mesiacoch roka. Podarilo sa mu to aj v novembri a v decembri 2020. Každý z týchto 4 mesiacov zároveň potvrdil spomínaný rastúci trend. Objem úverov sa totiž z mesiaca na mesiac zvyšoval.

 

Vývoj objemu úverov na bývanie od novembra 2019:

 

November 2019

30,079 mld. €

December 2019

30,331 mld. €

Január 2020

30,583 mld. €

Február 2020

30,781 mld. €

Zdroj: www.nbs.sk

 

Objem úverov stavebných sporiteľní znovu klesol

 

Medzi úvery na bývanie nepatria iba produkty z  bánk. Radia sa k nim aj úvery zo stavebných sporiteľní. Tým sa však na rozdiel od hypotekárnych a spotrebných úverov až tak nedarí. Po januárovom poklese zaznamenali ďalší mierny pád aj vo februári. Kým v úvode roka stavebné sporiteľne schválili úvery za 2,389 mld. €, vo februári to bolo už „len“ 2,378 mld. €.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.nbs.sk

Zdroj foto: www.pixabay.com