Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Objem úverov na bývanie dosiahol ďalšie historické maximum

Napísal Róbert Bosák, 03.09.2021

Dopyt po úveroch na bývanie neoslabila ani dovolenková sezóna. Ich objem mal rastúcu tendenciu aj počas prvej polovice tohtoročných letných prázdnin. Výsledkom toho bolo dosiahnutie ďalšieho nového historického maxima.

 

Priebežný vývoj objemu úverov na bývanie už tradične sleduje Národná banka Slovenska (NBS). Tá prináša na konci každého mesiaca najnovšie štatistiky, ktoré odhaľujú, koľko si Slováci v predošlom mesiaci požičali na bývanie. Najnovšie zverejnila výsledky za mesiac júl, ktoré nepriniesli žiadne prekvapenie.

Zdroj: pxhere.com

 

Objem úverov na bývanie sa naďalej zvyšuje

 

Podobne ako v predchádzajúcich mesiacoch, objem úverov na bývanie rástol aj v júli. Na slovenskom trhu s úvermi tak naďalej pretrváva dlhodobý trend nárastu tohto objemu. Ten trvá už zopár rokov a inak tomu nebolo ani v prvých 7 mesiacoch tohto roka. Počas nich sa celkový objem poskytnutých úverov na bývanie zvyšoval každý mesiac vrátane júla.

 

 Objem úverov na bývanie prekonal 35 mld. €

 

Nepretržitý rast tohto objemu vedie k neustálemu prekonávaniu nových historických maxím. Ďalšia okrúhla hranica bola prekonaná práve v júli. Prvýkrát v dejinách poskytovania úverov na bývanie sa ich mesačný objem dostal nad 35 mld. €, pričom ku koncu júla sa vyšplhal na 35,253 mld. €.

 

Medzimesačný rast objemu takmer 300 mil. €

 

Rýchly rast objemu úverov vyplýva zo zrýchľujúceho tempa medzimesačného nárastu tohto objemu. Napriek tomu, že júlový objem úverov bol v porovnaní s tým júnovým vyšší takmer o 300 mil. €, v roku 2021 išlo o jeden z najpomalších medzimesačných nárastov. Ten totiž od začiatku roka s výnimkou januára dosahoval vždy viac ako 300 mil. €.

Zdroj: pxhere.com

 

Výsledkom pretrvávajúceho nárastu na úrovni okolo 300 mil. € za mesiac je zvýšenie objemu úverov na bývanie od začiatku roka takmer o 2 mld. €. Podľa predpovedí by malo toto tempo rastu pretrvávať aj v nasledujúcich mesiacoch. Už do konca jesene by tak mala byť prekonaná hranica 37 mld. €.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.nbs.sk

Zdroj foto: pxhere.com