Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Objem komerčných úverov v USA zaznamenal rekordný pokles

Napísal Róbert Bosák, 17.04.2023

Nedávny krach dvojice amerických bánk si vyžiadal svoju daň. Okrem predstaviteľov finančných inštitúcií spozorneli aj klienti. Výsledkom udalostí v americkom bankovom sektore je rekordný pokles objemu poskytnutých komerčných úverov.

 

Prognózy analytikov, ktorí po páde Silicon Valley Bank a Signature Bank očakávali nižší dopyt po úveroch, sa napĺňajú. K jeho poklesu prišlo už v druhej polovici marca, ktorý sa do histórie zapísal ako obdobie s najnižším objemom poskytnutých komerčných úverov v USA. Výraznou mierou k tomu prispelo aj sprísnenie podmienok pri poskytovaní úverov zo strany bánk, ktorému sekundovali obavy z prípadného krachu ďalších bankových domov.

Zdroj: pixabay.com

 

Pokles za 2 týždne až o 105 mld. USD

 

V druhej polovici marca bol menší záujem o firemné úvery aj hypotéky pre súkromné osoby. Celkový objem komerčných úverov v USA sa v období 2 týždňov do 29. marca prepadol až o necelých 105 mld. USD. Takýto výsledok nebol zaznamenaný od začiatku monitorovania priebežného vývoja objemu poskytnutých komerčných úverov. K rekordnému poklesu prispel aj prepad objemu úverov poskytnutých malými bankami v poslednom marcovom týždni, kedy sa celkový objem komerčných úverov v USA znížil o viac ako 45 mld. USD.

 

Prepad bankových vkladov pokračuje

 

Na neistú situáciu v bankovom sektore doplatili aj vklady. Tie zaznamenávajú pokles už pár týždňov. Krach uvedených bánk k tomuto trendu prispel ešte viac. Posledný marcový týždeň bol už 10. týždňom s poklesom objemu bankových vkladov v rade. V záverečnej časti marca sa znížil o 64,7 mld. USD. S tým súvisí aj zníženie indexu úverových podmienok Asociácie amerických bankárov, ktorý sa počas prvého aprílového týždňa dostal na najnižšiu úroveň od jari 2020.

Zdroj: pixabay.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: pixabay.com