Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Objem investícií do nehnuteľností v Európe sa medziročne výrazne zvýšil

Napísal Róbert Bosák, 07.08.2021

Európsky realitný trh sa naďalej úspešne vyhýba ekonomickým dopadom koronakrízy. Svedčia o tom aj najnovšie štatistiky mapujúce vývoj objemu investícií do nehnuteľností a ich porovnanie s priebežnými minuloročnými výsledkami.

 

Vývoj investovania do nehnuteľností v Európe sleduje už tradične spoločnosť CBRE. Tá pred niekoľkými dňami zverejnila najnovšie výsledky objemu investícií na trhu s nehnuteľnosťami približujúce vývoj tohto objemu v období od apríla do júna tohto roka. V najnovšej kvartálnej štúdii ich zároveň porovnáva s 2. štvrťrokom 2020.

Zdroj: worldfinance.com

 

Objem investícií vzrástol o vyše 40 %

 

Práve medziročné porovnanie najnovších čísel prinieslo informáciu o vysokom náraste tohto objemu. Ten sa v 2. štvrťroku 2021 vyšplhal až na úroveň 70 mld. €. Takýto vysoký objem investícií znamenal medziročný nárast o 45 %, čo je jeden z najvyšších nárastov za posledné roky.   

 

Rast objemu potiahla Veľká Británia

 

Pod vysoký 45 % medziročný rast sa podpísala najmä Veľká Británia. Tá v 2. tohtoročnom štvrťroku ovládla európsky rebríček štátov s najvyšším podielom investícií do nehnuteľností. Celkový objem realitných investícií sa tam v období od apríla do júna vyšplhal na 16,8 mld. €. V porovnaní s 2. štvrťrokom 2020 je to viac až o 279 %.

 

Vyšší rast aj v Nemecku a v Škandinávii

 

K vysokému celoeurópskemu nárastu prispela aj skupina ďalších štátov na čele s Nemeckom. Najväčšej európskej krajine sa vďaka celkovému objemu realitných investícií na úrovni 17,8 mld. € podarilo zaznamenať 27 % medziročný nárast. Medzi krajinami s najvyšším nárastom a zároveň s najvyšším podielom z celkového objemu investícií sa ocitli aj škandinávske štáty.

Zdroj: ledgerinsights.com

 

Nie celý 1. polrok bol taký úspešný ako 2. štvrťrok. Kým v období od apríla do júna sa objem investícií medziročne prudko zvýšil, v prvých 3 mesiacoch zaznamenal pokles. K tomu prišlo aj v celkovom medziročnom porovnaní objemu investícií za celý 1. polrok. Počas úvodných 6 mesiacov tohto roka sa na realitnom trhu v Európe preinvestovalo 125,6 mld. €, čo je o 9 % menej ako pred rokom.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: cbre.com

Zdroj foto: worldfinance.com, ledgerinsights.com